Movem Tortosa portarà al ple el rebuig al nou transvasament de l’Ebre

La confluència d’esquerres considera que l’Ajuntament de Tortosa s’ha de posicionar en contra de l’enèsim intent de transvasament a Barcelona er part del govern català com ja ha fet l’Aragó i com denuncia la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

El grup municipal de Movem Tortosa informa que registrarà una moció a l’Ajuntament de Tortosa perquè el consistori es pronunciï en contra del transvasament d’aigua de la conca de l’Ebre vers les 6 poblacions de les conques internes de Catalunya.
Movem Tortosa recorda que hi ha hagut un intent continuat dels diferents governs de Catalunya per portar aigua de l’Ebre cap a Barcelona després d’aconseguir en els anys 80 portar aigua a Tarragona en detriment del desenvolupament de les Terres de l’Ebre. L’aigua és el petroli del segle XXI i com a bé preuat hi ha molts interessos perquè arribi a la capital del país.
En aquest sentit, Movem Tortosa, vol recordar que portar l’aigua a aquestes 6 poblacions que estan fora de la conca de l’Ebre obre la porta a transvasar més aigua a Barcelona, i a més a més, legitimaria les demandes d’aigua d’altres territoris com Castelló, València, Alacant, Múrcia i Almeria, els quals estaven contemplats com a receptors d’aigua de l’Ebre amb el PHN aprovat pel PP i CiU.
Movem Tortosa denuncia que el govern català (CDC-ERC) hagi tornat a trencar l’actual consens amb les Terres de l’Ebre, amb la PDE i amb la nova cultura de l’aigua i amb els principis de sostenibilitat que haurien de regir la política hídrica del país tenint en compte, a més a més, que Catalunya viu un desequilibri territorial asfixiant on les Terres de l’Ebre pateixen dèficits alarmants quan a infraestructures i són les comarques més pobres del Principat amb un 25% menys de renda per habitant que la mitjana de Catalunya.
D’aquesta manera, i com sempre ha fet l’Ajuntament de Tortosa, la confluència d’esquerres, espera que la resta de forces polítiques locals estiguin al costat del territori, avantposant els interessos de la ciutat i de les Terres de l’Ebre, com ja ha fet el govern de l’Aragó, denunciant aquest nou transvasament, i no caiguin en errors del passat quan van defensar abans els interessos partidistes que els del territori al qual han de servir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *