Jordi Jordan presenta un projecte per fer de Tortosa una ciutat amb més futur i oportunitats

 

 

Amb una sala de la Cambra plena de gom a gom Jordan esbossa els principals eixos del programa: una ciutat més cuidada, amb més oportunitats de treball, pensada per les persones i que acabi amb el clientelisme i les pràctiques corruptes.

El candidat a l’alcaldia per Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat que es presenten “per portar el canvi a Tortosa després de 12 anys de governs convergents i ERC a la ciutat i per portar nous aires i polítiques de futur”. En aquest sentit Jordan ha remarcat que el projecte que proposen no és “en contra de ningú sinó a favor de Tortosa i de tanta gent que vol un canvi davant de la situació preocupant de la ciutat que ha perdut 2300 habitants en els darrers anys, manté  taxes d’atur de les més altes del país i una via pública en mal estat i que cal posar al dia”.

Així, Jordi Jordan, ha desglossat les principals propostes en àmbits com l’urbanisme, la política social o econòmica. De fet, són 4 els eixos del programa de Movem Tortosa: una ciutat per viure, amb més futur per tothom, per les persones i que acabi amb el clientelisme i el caciquisme.

El líder de Movem Tortosa ha explicat un centenar de propostes, com la realització d’un pla local d’habitatge que aposti per la rehabilitació; la conversió dels terrenys de Renfe en una zona verda, que sigui un pulmó verd de la ciutat combinant diferents espais comercials i d’oci amb un aparcament soterrat; un pla especial per als barris antics seguint el model de Girona, on es recuperi el call jueu, el barri del Castell i es converteixi Santa Clara en un districte cultural amb un espai d’artesania a l’antiga església de Francesc; també propostes per millorar l’enllumenat públic de tota la ciutat, un pla de xoc per millorar voreres i carrers, i l’actualització i modernització de les avingudes de Cristòfol Colon i Rambla Catalunya, entre d’altres.

En relació a l’economia, Jordan ha apostat per un Pacte per l’Ocupació, amb un pla estratègic de ciutat, un pla per dinamitzar el petit i mitjà comerç o la creació d’un centre per al suport a la innovació d’empreses. En aquest sentit també ha anunciat una aposta forta pel patrimoni històric com una oportunitat de futur convertint els 6 quilòmetres de muralla en un producte turístic únic i singular i també ha refermat el seu compromís de treballar per la candidatura de Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

D’altra banda, en relació, a les polítiques per les persones, Jordan ha defensat un sistema de beques per als universitaris, la construcció d’una llar d’infants pública, la defensa dels CAPS i de la construcció del nou hospital mentre la Generalitat en faci de nous a Tarragona o Girona. Finalment, Jordan ha promès canviar la política del caciquisme i del clientelisme. En aquest sentit, aposta per “portar el pacte, l’acord, el consens a l’Ajuntament, amb transparència i sense pràctiques corruptes, com si la ciutat només fos de qui governa, la ciutat s’ha de construir entre tots i totes”.

Finalment, Jordi Jordan, ha explicat que aquest “és un projecte de futur i progrés pensat per als propers 8 anys, superant un mandat, i que s’ha construït per oferir una alternativa i canvi a la ciutat, a partir de la col·laboració de moltes persones i col·lectius que desitgen que Tortosa inici un nou camí”.

Tortosa, 25 d’abril de 2019