Movem Tortosa demana una segona convocatòria de la línia d’ajuts per a la restauració i comerços afectats per les noves restriccions de la segona onada de la Covid-19

Davant les noves mesures aprovades pel Procicat davant l’arribada de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, Movem Tortosa demanarà a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre l’establiment d’una nova convocatòria d’ajuts municipals per als serveis i comerços minoristes afectats per les noves restriccions, principalment els locals d’hostaleria i restauració i els centres d’estètica.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat que “és imprescindible que l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, acompanyi el teixit econòmic de la ciutat perquè pugui fer front a este nou entrebanc, que pot comprometre la continuïtat de molts negocis”. “No podem deixar d’ajudar en la mesura de les possibilitats i obligacions que tenim com a ajuntament als sectors que es veuen obligats per segona vegada a tancar degut a la incidència de la pandèmia del coronavirus”, ha reiterat.

La passada primavera, durant el confinament per la primera onada de la Covid-19, Movem Tortosa ja va insistir en la necessitat d’habilitar ajudes municipals per a l’economia local. “Després de la negativa inicial del govern sociovergent de l’alcaldessa Meritxell Roigé i davant l’evidència que molts ajuntaments ebrencs i de la resta de Catalunya estaven aprovant les ajudes, finalment van accedir a la proposta”, ha recordat el portaveu del principal grup de l’oposició. Ara, davant la nova situació, Movem Tortosa torna a reclamar una nova convocatòria d’ajudes i insta el govern municipal a habilitar la partida necessària de forma immediata i amb celeritat, ara que ja va quedar clar la primavera passada que l’Ajuntament sí que pot tirar endavant este tipus d’ajudes. En esta ocasió, la línia d’ajuts s’hauria de circumscriure a les empreses de serveis i comerç minorista afectats per la Resolució SLT/2546/2020 de 15 d’octubre, i que són especialment els bars i els restaurants i els centres d’estètica.

Tortosa, 16 d’octubre de 2020