Movem Tortosa denuncia que el contracte de gestió de la gossera municipal porta més de dos mesos caducat davant la inacció del govern sociovergent

El passat mes de febrer es va extingir el contracte de gestió de la gossera municipal i el servei de recollida d’animals de companyia que l’Ajuntament de Tortosa va adjudicar l’any 2018 a l’empresa Serproanimal SL, més coneguda com El Corralet.

En el moment de l’adjudicació l’empresa estava sent investigada per un cas de possible maltractament animal a la província veïna de Castelló i durant els tres anys que ha durat el contracte, l’empresa no ha deixat d’acumular queixes de la ciutadania. Aquesta desconfiança ha portat a la paradoxa de tenir un servei finançat amb diners públics que la ciutadania no ha utilitzat, mentre protectores de caràcter privat han assumit la cura de la major part d’animals perduts i abandonats sense cap tipus de recolzament econòmic.

Durant aquests tres anys el grup municipal de Movem Tortosa ha treballat per denunciar la mala gestió del servei, presentant fins i tot una moció on reclamava la rescissió del contracte a l’empresa Seproanimal per l’incompliment de les condicions contractuals i demanant que aquesta passés a mans municipals, tot i que no va ser contemplada pel govern sociovergent encara que fou aprovada al ple per la majoria de regidors i regidores de la ciutat.

Cal recordar que fins i tot un mes abans de l’extinció del contracte, el primer grup de l’oposició va reclamar al govern sociovergent un posicionament clar sobre el nou contracte de gestió de la gossera municipal mitjançant una pregunta registrada a l’Ajuntament on demanava esclarir si es municipalitzaria o bé es tornaria a externalitzar un cop acabés el contracte vigent amb el Corralet, demanant saber-ne les condicions si aquest fos el cas. Davant la falta d’informació, Movem Tortosa va registrar una segona pregunta, que tampoc ha rebut una resposta esclaridora.

La formació progressista sempre ha defensat la municipalització del servei, considerant que la gestió directa deixaria clar que es prioritza el benestar animal per davant del benefici econòmic i acabaria amb la desconfiança, el malbaratament dels recursos públics i sobretot amb “l’ombra de la possible mala praxis i maltractament”.

Amb dos mesos amb el contacte vençut, el primer grup de l’oposició reclama per tercera vegada saber quin serà el posicionament del govern i quan s’adjudicarà el nou contracte. En aquest sentit Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa ha explicat “En un primer moment se’ns va dir que des de el departament tècnic s’estaven fent els diferents estudis per tal de valorar i determinar les diferents opcions possibles i que se’ns informaria a la comissió permanent, cosa que no ha passat mai. Més endavant, se’ns ha dit que s’està tramitant l’expedient per a la nova licitació, cosa que ens fa pensar que no es municipalitzarà el servei tot i el rebuig, però com sempre es treballa d’esquenes a l’oposició i sense compartir la informació”. “Des de Movem Tortosa lamentem una vegada més estar en aquesta situació i esperem que el govern faci saber a la ciutadania les seues intencions envers la gestió de la gossera i un tema tant sensible com és el benestar animal, el contracte porta més de dos mesos caducat i en fa més de cinc que els hi estem demanant una solució” reitera.

Tortosa, 12 d’Abril de 2021