Movem Tortosa mostra la seua voluntat negociadora en la presentació de les seues propostes als pressupostos del 2022

Movem Tortosa presenta les seues propostes per als pressupostos del 2022, a només un dia de l’aprovació de les ordenances fiscals pel ple de l’ajuntament, on no en va ser acceptada cap de les presentades per la formació progressista. En aquest sentit, el portaveu de Movem Tortosa Jordi Jordan ha expressat que “en un exercici de transparència, avui presentem a la ciutadania el que registrem a l’ajuntament i posem damunt la taula per negociar amb l’equip de govern”.

Segons Jordan “són 11 propostes per millorar la ciutat en aspectes que considerem prioritaris. No valdran més excuses, si no s’inclouen als propers pressupostos serà per manca de voluntat política i negociadora de l’equip de govern”.

En un primer lloc i com ja s’incloïa en el seu programa electoral, es demana instaurar llars d’infants públiques a Tortosa ciutat, “per acabar amb aquesta situació anòmala on Tortosa és la única capital de comarca sense comptar amb cap llar d’infants pública” explica Jordan.

Per atacar la problemàtica que suposa la manca d’habitatge de lloguer, sobretot per joves, Movem Tortosa proposa que l’ajuntament promogui la construcció d’habitatges de lloguer social, tant de nova construcció com de rehabilitació per crear un parc públic de lloguer a la ciutat. També es planteja la compra de locals buits situats en llocs estratègics de la ciutat per posar-los a disposició d’emprenedors a preus baixos i millorar la situació de despoblament del comerç al centre.

Una altra de les idees que Movem Tortosa porta a debat és la creació d’una pista d’atletisme, recollint les reivindicacions del Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre donat el fet que l’actual no és reglamentaria per acollir competicions i també la millora de l’estat dels camins municipals, “en un mal estat importantíssim, com ja han denunciat els mateixos afectats i afectades a les portes de l’ajuntament sense rebre resposta”.

Des del punt de vista social, es demana un sistema de tarificació social dels preus i taxes públics dels serveis de l’ajuntament per a que es puguin pagar en funció de la renda i la definició de plans d’ocupació locals, que es sumarien als que ja venen definits per la Generalitat per facilitar la inserció laboral.

Quan a propostes de caràcter urbanístic, cal destacar la remodelació de l’Avinguda Generalitat, plantant arbrat i eixamplant les voreres de la principal artèria de la ciutat i la reconversió de l’antic col·legi Sant Josep en una alberg de joventut per promoure el turisme vinculat al patrimoni i la natura. Relacionat també amb la promoció de la ciutat, Movem Tortosa torna a ficar damunt la taula l’inici dels tràmits per aconseguir el segell atorgat per la UNESCO i declarar Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat.

I per últim que l’ajuntament compri i faciliti els terrenys per a la construcció d’un nou hospital i també d’una nova escola a Remolins, seguint amb les reivindicacions ja defensades per la formació progressista anteriorment al ple de Tortosa i també al Parlament.

Tortosa, 5 d’octubre de 2021.