Movem Tortosa torna a denunciar la inoperància i mala gestió del govern municipal davant l’incompliment del termini en l’execució de les obres de la Plaça de l’Ajuntament

Després de denunciar fa unes setmanes el retard de més de dos anys de les obres de la plaça de la Catedral i el conseqüent sobrecost associat, Movem Tortosa torna a deixar en evidència el govern municipal denunciant un cop més el retard en l’execució de les obres de la Plaça de l’Ajuntament.

Recordem que les obres de la Plaça de l’Ajuntament i els carrers adjacents es van licitar i signar al mes de novembre, començant els treballs a principis de desembre amb un termini d’execució previst de 6 mesos.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa ha explicat que “avui com a primer grup de l’oposició ens tornem a veure obligats a denunciar que de manera reiterada el govern municipal sociovergent i la regidoria d’urbanisme incompleix els terminis que ells mateixos es donen per a les obres”. Jordan ha subratllat el “retard sistemàtic” que pateixen les obres a la ciutat posant com a exemples d’aquest incompliment les obres del Pont de l’Estat, les obres de la Plaça de la Catedral, les obres de les piscines i altres obres pràcticament aturades com les del Balneari del Porcar o les del Barri del Castell.

El primer grup de l’oposició també ha volgut recordar que encara no s’ha creat la Comissió específica que ha de controlar i fer seguiment de l’execució de les obres de més de mig milió d’euros per part de tots els grups municipals. L’acord de creació d’aquesta comissió sorgeix de l’aprovació d’una moció presentada per Movem Tortosa fa més de quatre mesos i aprovada per tots els grups de l’oposició i que encara no s’ha aplicat “com passa amb pràcticament totes les mocions presentades per l’oposició; fet que demostra que no tenen cap respecta cap a la majoria del ple”, afirma Jordan.

Jaume Bel, arquitecte i regidor de Movem Tortosa ha exposat també alternatives a aquesta gestió que ajudarien a minimitzar l’impacte de les obres per a comerços, restauradors i veïns de la zona, que porten setmanes queixant-se de la lentitud de les obres. Com ha assenyalat Bel, “els retards es podrien evitar amb més planificació prèvia i urbanitzant per fases per reduir les molèsties de les obres”.

La formació progressista també ha volgut denunciar la negativa del govern sociovergent a ampliar l’àmbit de les obres uns metres i soterrar el cablejat dels carrers adjacents aprofitant aquestes obres, tal i com s’ha de fer als nuclis antics i protegits de les ciutats.

Tortosa, 3 de maig de 2021