Què és Movem Tortosa?

Som un moviment ciutadà transversal i inclusiu que hem decidit treballar per millorar la nostra ciutat. El nostre bagatge personal, social, polític i humà, és el reflex de qui som, gent implicada que creu que una altra ciutat és possible i que volem aconseguir-ho movent Tortosa cap al futur a partir dels valors republicans: igualtat, fraternitat i progrés per tothom.

La construcció de la Tortosa del demà necessita d’una visió multidisciplinar que entengui i accepti la diversitat dels seus agents socials. La nostra, és una proposta inclusiva, que naix de baix amb la intenció d’implicar la ciutadania en un nou model de governar la ciutat.

MOVEM Tortosa és un projecte que creix amb la ciutat, que es nodreix de la implicació dels seus ciutadans i ciutadanes i que ha de donar lloc a una ciutat més eficient, més sostenible i més coherent.

Volem moure Tortosa perquè estimem la nostra ciutat. Perquè ens agrada la diversitat, l’esperit acollidor i obert de Tortosa i el caràcter reivindicatiu i emprenedor de la seua gent.Perquè no ens agrada viure en la tercera ciutat més pobra de Catalunya, no ens agrada l’increment de les desigualtats socials ni la precarietat dels serveis bàsics. Perquè a Tortosa li manca un projecte il•lusionant i engrescador que cohesioni la ciutadania, l’administració i als agents socials per moure Tortosa cap al futur.

Perquè tots i totes sabem que estem perdent Tortosa i per recuperar-la necessitem iniciar un nou projecte de ciutat. Un projecte, obert, inclusiu i participatiu que no parteixi d’un programa elaborat en un despatx tancat.

Volem unes institucions obertes a la ciutadania.Volem fomentar la participació ciutadana per construir un projecte coherent i transparent que situï a les persones al centre de les nostres prioritats.Volem generar un espai de confluència que sumi esforços i que treballi per donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

Volem millorar el funcionament de l’administració i convertir Tortosa en un espai de noves oportunitats.Volem que la política municipal s’utilitzi com a finalitat i com a instrument per al bé comú.

Volem que es governi allunyats dels debats estrictament partidistes i ser propulsors d’un consens social ampli per solucionar els problemes quotidians de la ciutadania.

Busquem la complicitat dels barris i els pobles, dels agents socials, de les formacions polítiques i de les persones sense adscripció, que vulguin implicar-se per sumar en un projecte realment nou.

Et proposem una nova manera de gestionar el municipi, centrada en la ciutadania i les seves necessitats reals.

Per a això volem que participis, que t’impliquis i sobretot que sumem per MOURE Tortosa.

Regidors/es

En les eleccions celebrades el dia 26 maig de 2019 van sortir elegits els regidors i les regidores que van prendre possessió del seu càrrec el dia 13 de juny.

L’actual representació Municipal està formada per:

JORDI JORDAN Movem Tortosa

JORDI JORDAN FARNOS
Portaveu de Movem Tortosa

Regidor i portaveu de Movem Tortosa a l’Ajuntament de Tortosa. Llicenciat en Història per la UB i Màster en Estudis Culturals Mediterranis per la URV. Professor de Geografia i Història a l’Institut Dertosa. Vinculat en diferents moviments socials i polítics ha estat, entre d’altres, president de l’entitat Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa.

SONIA RUPÉREZ Movem Tortosa

SONIA RUPÉREZ MONREAL

Economista i empresaria. Participa en diferents entitats esportives i culturals de la ciutat. Veïna de Ferreries.

FRANCESC VALLESPÍ Movem Tortosa

FRANCESC VALLESPÍ CERVETO

Comerciant del sector tèxtil, actualment jubilat. President de la Delegació de la Lliga Contra el Càncer a Tortosa i Terres de l’Ebre des de 1999. Col.labora com administrador a Càritas Tortosa des de 2013. Veí de la Simpàtica.

JAUME BEL Movem Tortosa

JAUME BEL

Arquitecte, especialista en urbanisme i rehabilitació. Membre de la Junta del Col·legi d‘Arquitectes de Terres de l’Ebre. Vei del Centre.

MARGA ABELLÓ Movem Tortosa

MARGA ABELLÓ

Directora d’empresa del sector comerç. Estudis en dret. Veïna de Jesús.

RAMÓN PUJOL Movem Tortosa Jesus

RAMÓN PUJOL FORÉS - EMD JESÚS

Pagès de professió. Membre d’Avancem, ha estat regidor a l’EMD entre 1995 i 2003 i membre de la junta de creació de l’EMD de Jesús. Veí de Jesús.

RAMÓN ÒSCAR BAIGES Movem Tortosa Bitem

RAMÓN ÒSCAR BAIGES CARCELLÉ - EMD BÍTEM

Treballador a una indústria. Casat en dos fills. Veí de Bítem.

Història

Tot el treball fet va permetre millorar els resultats en les eleccions de la primavera de 2019. Movem Tortosa es va convertir en la força més votada en molts barris i pobles de la ciutat. De fet, va ser l’única força que va augmentar en regidors i vots. En concret, es van obtenir gairebé 3.200 vots, més de 1.000 respecte l’any 2015. Amb aquests resultats, el grup municipal va passar de quatre a cinc regidors –i es va quedar a 100 vots d’obtenir el sisè regidor- i Movem va refermar la seua posició com a primera força progressista de Tortosa.

A hores d’ara i malgrat que hi ha possibilitats, no s’ha pogut materialitzar el canvi que tanta gent reclama i vol a Tortosa. Mai abans l’Ajuntament havia tingut tants regidors i regidores progressistes, però ERC i PSC no han mostrat cap interès per fer possible el canvi. L’equip de Movem Tortosa, però, es manté ferm en els seus ideals i seguirà treballant per una ciutat amb més progrés i futur.

El municipalisme, el progressisme i la defensa de les Terres de l’Ebre i de les seues poblacions són valors que Movem Tortosa comparteix amb altres candidatures municipalistes ebrenques, amb les que es va constituir a principis de 2020 Movem Terres de l’Ebre. Una formació que ha aconseguit tenir representació a municipis d’arreu del territori ebrenc i a tres dels consells comarcals de l’Ebre.