Jordi Jordan i Víctor Grau reivindiquen la feina feta per aconseguir la millora de la connexió ferroviària de Tortosa i atraure empreses al territori

Jordi Jordan i Víctor Grau reivindiquen la feina feta per aconseguir la millora de la connexió ferroviària de Tortosa i atraure empreses al territori

La candidatura de progrés formada per Movem Tortosa i el Partit dels Socialistes de Catalunya ha volgut traure pit avui de les millores aconseguides en la connexió ferroviària de Tortosa gràcies a la intervenció del govern progressista de coalició de l’Estat. L’alcaldable Jordi Jordan ha recordat que una de les prioritats de la seua coalició és “millorar la connexió ferroviària de Tortosa amb la resta del país per a deixar d’estar aïllada des del punt de vista de la mobilitat”.

L’alcaldable progressista ha enumerat els avantatges de tindre bones connexions com és “d’una banda, generar riquesa econòmica atraient empreses i indústries i, de l’altra, facilitar la mobilitat de les persones a partir del transport públic”. Seguidament, ha enumerat diverses obres que ja s’estan executant en este sentit, gràcies al treball realitzat pels dos membres de la coalició, tant per Movem Tortosa com pel PSC.

La primera obre és l’impuls al Corredor del Mediterrani, paralitzat en temps del PP i que actualment, el govern central de coalició progressista ha impulsat, amb la renovació de la via entre Castelló i Vandellòs, que inclou el ramal de les Terres de l’Ebre fins a arribar a l’estació de Tortosa. En este sentit, Jordan ha recordat que ja s’estan invertint 27 milions d’euros per a fer el canvi d’ample ibèric a l’estàndard, així com 68 milions més per a renovar i modernitzar la senyalització i els sistemes de comunicació. Obres que han de finalitzar entre enguany i l’any vinent. L’alcaldable ha recordat que estes obres són precisament les que estan facilitant que s’implanten noves empreses al territori “perquè totes les noves indústries que arriben al polígon, ho fan perquè saben que està en marxa el Corredor del Mediterrani, que els permetrà des de la nostra ciutat i territori exportar arreu no només de l’Estat sinó d’Europa”.

Jordan ha volgut remarcar també que el canvi i la renovació de vies, que depèn de l’Estat, permetrà millorar els trens regionals per a la gent “podran ser més ràpids i connectar en menys temps Tortosa amb Barcelona i València”, millores que haurà d’entomar la Generalitat. Finalment, l’alcaldable ha anunciat que la seua coalició està treballant per a recuperar els trens Avant entre Tortosa i Barcelona “en este cas gràcies a l’acord de pressupostos que jo mateix, com a diputat, ha de ser una realitat per al juliol de 2023”.

Recuperar els terrenys de Renfe

El líder socialista de la coalició Víctor Grau ha sigut l’encarregat de recordar el projecte que la candidatura de progrés preveu en els terrenys recuperats de Renfe, en què actualment ja treballa el govern central, per a deixar-los preparats per a les futures actuacions.

Grau ha recordat que en els 18.405 metres quadrats de terreny es vol construir un aparcament soterrat, un en superfície, habitatges, comerços i espais de servei públic, a més d’una gran zona verda. Víctor Grau ha remarcat el fet que estes obres permetran acabar amb la separació històrica del centre de la ciutat amb els eixamples.

 

Equador de la campanya del canvi

L’alcaldable Jordi Jordan respecte a fer un balanç de la campanya gairebé al seu equador s’ha refermat en el fet que “clarament som la candidatura que podem generar el canvi i la il·lusió, que la immensa majoria de tortosins i tortosines volen”. Jordan ha valorat que la campanya “s’ha polaritzat” i que això va de dos opcions, és a dir, de “el continuisme que representen estos 16 anys de governs convergents, per una banda,  i per una altra banda, de la il·lusió i el canvi que representa la nostra coalició”.

L’alcaldable progressista ha afegit, respecte al candidat d’ERC, que “ha quedat fora de la campanya”. Segons Jordan, encara esperen que diga en qui vol pactar. Davant d’esta indefinició d’Esquerra Republicana, Jordi Jordan ha tornat a reclamar als indecisos que voten a la seua coalició:  “a tota aquella gent de Tortosa que dubta, que ens done una oportunitat i, sobretot, si vol votar un canvi, que sàpiga que l’única solució és la nostra, perquè és l’única candidatura amb capacitat per a generar esta il·lusió, per a generar este canvi i iniciar una nova etapa política a Tortosa que és el que la immensa majoria volem”.

El candidat de Movem Tortosa-PSC ha recordat que els últims anys hi ha hagut moltes candidatures que defensaven el canvi i que això dividia el vot: “ara tenim esta coalició que és evident que aglutina dos formacions polítiques i  moltes persones independents. Per tant, el que  aspirem i volem és guanyar les eleccions, perquè pensem que així guanyarà Tortosa i iniciarem esta nova etapa política.  Alguns volen que no passe, alguns volen continuar 4 anys més, la qual cosa voldria dir 20 anys de governs convergents”, ha sentenciat Jordan.

 

Tortosa, Movem Terres de l’Ebre, 19 de maig de 2023