Jordi Jordan i Víctor Grau rehabilitaran els barris històrics per a crear habitatge social per als sectors més necessitats com ara la gent jove

Jordi Jordan i Víctor Grau rehabilitaran els barris històrics per a crear habitatge social per als sectors més necessitats com ara la gent jove

Movem Tortosa-PSC ha donat a conèixer les actuacions que té previst implementar en entrar al govern per a solucionar la manca actual de polítiques d’habitatge. L’alcaldable Jordi Jordan ha marcat el camí en dos direccions, fer promocions de nou habitatge públic i rehabilitar els barris històrics i tot l’habitatge que hi ha. Amb aquestes dos mesures es vol ampliar el parc d’habitatges per a tothom però, sobretot per als joves. Les zones on es vol actuar són als barris antics de Santa Clara, Garrofer, Rastre, Call Jueu i Sant Jaume. Precisament en este darrer barri, que és on han presentat les seues propostes sobre habitatge social, Jordan ha fet notar que fa 14 anys sent alcalde Bel i regidora d’Urbanisme Roigé, es van prometre entre 80 i 90 pisos per a joves, i, Jordan ha subratllat que  «no s’ha fet ni esta actuació ni cap altra per a crear habitatge social a la ciutat».

Jordan ha explicat que es vol aprofitar la convocatòria de la Llei de barris verds, aprovada al Parlament gràcies a les dos forces de la coalició, que sortirà després de les eleccions. «Sense haver llegit encara la lletra menuda, nosaltres volem adherir-nos amb els barris més degradats com són el de Sant Jaume, Castell i Call jueu de Remolins, per a rehabilitar-los i crear habitatge social per a joves, gent gran i famílies monoparentals». L’alcaldable ha afegit una altra actuació a tenir present en rehabilitar els barris històrics i és el soterrament progressiu de les línies elèctriques que «generen inseguretat i mala imatge».

Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau, ha anunciat la redacció d’un Pla d’habitatge «per a fer una diagnosi de l’estat actual dels habitatges a la ciutat» i actuar en coneixement de la realitat existent en habitatge. Grau ha recordat que el temps que el seu partit va formar part de l’actual govern va aconseguir comprar en propietat tres habitatatges al carrer Sant Josep, la idea era rehabilitar-los i posar-los al mercat per a veïns vulnerables, fins i tot es va habilitar una partida per a iniciar el projecte. Quan el seu partit va sortir del govern, ha explicat Grau, es va abandonar este projecte i es va suprimir la partida, «cosa que demostra la  manca de voluntat política de l’actual alcaldessa i alcaldable de Junts en matèria d’habitatge social i, de fet, dels governs dels darrers 16 anys en que no s’ha fet res en este sentit».

Víctor Grau ha apuntat que la coalició vol treballar amb els barris i amb els veïns «volem ajudar el veïnat en la reforma de les façanes dels seus habitatges, i en la rehabilitació d’edificis». També ha apuntat l’opció de la masoveria urbana en què els propietaris cedeixen per un temps l’ús de les seues cases en mal estat a canvi de que siguen rehabilitades; també s’aprofitarà per a instal·lar plaques solars tèrmiques als edificis.

Una última proposta en matèria d’habitatge de la coalició progressista és l’ampliació i modificació dels impostos d’obres més enllà del nucli antic. «les ampliarem als barris que també ho necessiten» com son les parts antigues de Ferreries, de Sant llàtzer, i del centre.

 

Tortosa, Movem Terres de l’Ebre, 24 de maig de 2023