Guanya Tortosa, el lema de campanya de la coalició Movem Tortosa-PSC per a guanyar les eleccions i perquè guanye la ciutat

Guanya Tortosa és l’eslògan que ha escollit la candidatura Movem Tortosa-PSC com a lema de campanya per a les pròximes eleccions del mes de maig. L’alcaldable, Jordi Jordan, ha explicat que «és la idea amb què vam presentar la unió de Movem Tortosa i del PSC i ha agradat tant i l’hem repetit tant que al final l’hem adoptat com a lema. L’hem triat perquè resumeix molt bé el nostre objectiu en presentar-nos a les eleccions pegats: guanyar-les, per a poder garantir el canvi de progrés a Tortosa, i que guanye la nostra ciutat. La ciutat reclama este canvi de progrés, i la nostra unió referma esta aposta ferma pel canvi, per noves maneres de fer, amb què aconseguirem una ciutat amb una política per a les persones, més amable per a les persones, més dinàmica i amb més oportunitats de futur i una ciutat més sostenible en tots els sentits des de la neteja, des del medi ambient, des de l’urbanisme».

La coalició també ha presentat avui el cartell electoral, que té dos versions. El cartell que destaca la importància de la figura del candidat a alcalde, és a dir, on apareix sol l’alcaldable Jordi Jordan, i un segon cartell de grup. En este segon, apareixen Jordan i el líder socialista Víctor Grau amb tres membres més de la candidatura. El portaveu socialista ha explicat que «és un cartell de grup que vol identificar la nostra unió, la unió del PSC i de Movem Tortosa. Hem escollit persones representatives d’aquesta pluralitat i de les diferents sensibilitats polítiques i independents i de persones que tenim al grup, gent jove, gent gran, homes i dones».

 

El cas Efial

L’alcaldable Jordi Jordan ha aprofitat per a donar la seua opinió sobre la presumpta relació de l’Ajuntament de Tortosa amb el cas Efial. Jordan ha recordat que tan bon punt es va conèixer el tema pels mitjans de comunicació, va demanar telefònicament a l’alcaldessa la realització d’una junta extraordinària de portaveus, que a hores d’ara encara no s’ha convocat perquè l’alcaldessa s’hi ha negat, i ha remarcat que a dia d’avui «tampoc s’han donat explicacions públiques». El cap de l’oposició i alcaldable de Movem Tortosa-PSC Jordi Jordan ha anunciat que davant d’esta manca de transparència de l’alcaldessa i actual candidata de Junts, el seu grup registrarà a l’Ajuntament una bateria de preguntes per escrit per obtenir una resposta oficial a totes les informacions aparegudes al diari Público i que parlen de presumptes contractacions il·legals a l’empresa Efial.

El regidor i líder de l’oposició a l’Ajuntament ha recalcat que «qui embruta la campanya no és l’oposició, sinó la presumpta corrupció i la manca de transparència que afecta la senyora alcaldessa i candidata de Junts, que esta vegada no pot amagar el cap baix de l’ala». Jordan ha afegit que «ha de sortir a explicar a la ciutadania tot el que ha fet quan era presidenta de la Gumtsa, en relació a la notícia publicada. L’Ajuntament no pot fer veure que, davant de la possibilitat que se li haja estafat presumptament un milió d’euros, no fa res». «Així, -ha continuat- primer, ha de donar explicacions públiques d’un fet tan greu i deixar d’atacar l’oposició. Segon, ha de deixar-se de fer la víctima perquè ella és la responsable d’una gestió nefasta al capdavant de la Gumtsa i, tercer, donat el cas, ha de personar-se per a defensar els interessos dels tortosins i de les tortosines, encara que ella puga acabar sortint perjudicada a nivell personal per este presumpte cas de corrupció».

Tortosa, Movem Terres de l’Ebre, 2 de maig de 2023