JORDAN PRESENTA EL PROGRAMA PER CREAR UNA CIUTAT MÉS DEMOCRÀTICA, SOCIAL I GENERADORA DE TREBALL

L’alcaldable de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha presentat aquest dijous davant d’un nombrós públic, les línies generals del projecte polític de la candidatura, basat en tres grans eixos: crear una Tortosa més democràtica, més social i també un nou model de ciutat per crear ocupació i lideratge territorial.

conf

 

Més de 100 persones van acompanyar Jordi Jordan en la conferència “Per una nova Tortosa en moviment” on l’alcaldable de Movem Tortosa va esbossar les principals propostes d’un total de 150 que ha elaborat la candidatura després d’un procés participatiu amb diferents assemblees obertes a la ciutadania en els darrers mesos.

L’alcadable, que va ser presentat per Josep Bayerri, polític històric tortosí, va destacar que “el projecte que presentem no és el meu personal sinó el de molta gent que volem moure Tortosa i que està col·laborant amb nosaltres perquè volen un canvi positiu i constructiu a la ciutat”. A més, Jordan també va destacar que “el projecte que presentem avui és a 10 anys vista i per capgirar l’actual model de ciutat, aprenent dels errors i fent propostes que consoliden una Tortosa més democràtica, donant més suport a les persones i que sigui capaç de generar treball i lideratge al sud de Catalunya”.

Així, entre les propostes de Movem per fer de Tortosa una ciutat més democràtica, Jordan va destacar “el passar pàgina de l’autoritarisme i el caciquisme per fer les coses d’una altra manera, amb la participació de la gent on, cada any, per exemple, puguin votar les principals inversions a realitzar des de l’Ajuntament o amb la convocatòria de consultes ciutadanes sobre aspectes importants i concrets que també hem de decidir entre tots i totes”.

En un segon eix, l’alcaldable de Movem, va destacar que “cal un rescat social per a tants tortosins que estan patint la crisi, garantint el dret a l’alimentació, a la llum i el gas, o a un habitatge digne”. Jordan va reblar que “Tortosa ha de defensar la sanitat i l’educació públiques com a garantia d’igualtat d’oportunitats” i va recordar el compromís de crear una llar d’infants pública al Betània, la reclamació del tercer institut o l’aturada de les retallades a l’hospital Verge de la Cinta.

Finalment, el bloc més extens de la conferència, va ser per  desgranar el nou model de ciutat, on Jordan va destacar l’impuls a l’economia a “través d’un pla estratègic, de la potenciació del petit comerç, del turisme i patrimoni així com la reindustralització de la ciutat”. Jordan va explicar diferents propostes que en els propers dies detallarà amb més precisió.

Deixa un comentari