Jordi Jordan: “No es pot donar suport a uns pressupostos que no responen a les necessitats de la ciutat”

Movem Tortosa ha votat este dilluns en contra de la proposta de pressupostos municipals presentat pel govern en minoria de Junts per Tortosa perquè són uns comptes que no responen a les necessitats que té la ciutat i que, a més, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha intentat imposar a la major part de l’oposició. Ni s’ha tingut en compte l’opinió de Movem, el principal grup municipal de l’oposició, ni tampoc la d’altres grups.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha argumentat durant el ple que “són uns pressupostos completament continuistes amb els que han fet els diferents governs de CiU, PDECat i Junts els últims anys. Primer, en la forma d’elaborar-los, de forma completament unilateral; segon, són insuficients en la vessant social per crear treball a la ciutat i, tercer, perquè continuen amb un model basat en les obres faraòniques i no consensuades amb l’oposició”.

Una mostra evident que el que s’ha dut avui a debat són uns pressupostos imposats és el fet que el govern municipal ha inclòs en la partida d’inversions tres projectes que l’oposició ha rebutjat en els darrers mesos. El primer d’estos projectes –que a més és la principal inversió prevista dels comptes que s’acaben de rebutjar- és l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell, pressupostat en 1’7 milions d’euros. Els altres dos projectes són el de construcció d’un pavelló esportiu a l’antic complex dels Josepets i l’enderroc dels magatzems de Renfe, que volen tombar sense tenir en compte el seu valor patrimonial i el fet que ni esta edificació ni el sòl on estan ubicats no són de propietat municipal. A banda, cal recordar que el ple va aprovar una moció de Movem Tortosa que instava el govern municipal a aturar este projecte d’enderroc. El govern de Roigé, però, en una mostra més de menyspreu cap a l’opinió majoritària del plenari de l’Ajuntament, ha tirat pel dret i ha mantingut la seua intenció d’enderrocar els magatzems.

Calen uns pressupostos alternatius

El portaveu de Movem Tortosa ha deixat clar que “no es pot donar suport a uns pressupostos que no responen a les necessitats de la ciutat”. I ha afegit que, després que la majoria del plenari municipal ha rebutjat els pressupostos de Junts, es fa encara més evident que “Tortosa necessita un canvi de govern i una pressupostos alternatius, que deixen de banda les obres faraòniques i que aposten pel dia a dia de la ciutat, pel patrimoni històric i per polítiques socials que ajuden a millorar la qualitat de la vida de la ciutadania”.