Jordi Jordan situa l’hospital i els trens a la negociació dels pressupostos de la Generalitat

Jordi Jordan situa l’hospital i els trens a la negociació dels pressupostos de la Generalitat

Jordi Jordan ha explicat avui en quin punt de la negociació es troben els pressupostos de la Generalitat i quines són les propostes que el seu grup parlamentari fica damunt la taula per a començar les negociacions amb ERC per a la seua aprovació i que són de rellevància per a les Terres de l’Ebre.

El grup parlamentari d’En Comú Podem, d’on forma part Movem Terres de l’Ebre, ha basat les seues propostes en cinc grans eixos, “on consideren bàsic incidir a través dels pressupostos per donar les respostes que la societat necessita”. Aquest són un escut social per fer front a la crisi econòmica, reforçar la sanitat pública, caminar cap la sobirania energètica a nivell de Catalunya, avançar amb el transport  ferroviari davant la crisi climàtica i energètica i un gran impuls de les polítiques d’habitatge.

Quan a temes socials i sobirania energètica, cal destacar per una part la proposta de proporcionar ajudes a les famílies, autònoms i PIMES per pagar les factures de la llum, cabdal per Terres de l’Ebre si tenim en compte que tenim els índex més alts de pobresa de Catalunya; i per altra,  la de tirar endavant un desplegament massiu de l’energia solar per acabar amb la dependència energètica amb altres territoris, un tema de gran importància per al nostre territori per la gran quantitat de parcs eòlics que tenim i les línies d’alta tensió que provenen d’Aragó i que creuen el país per portar l’energia als grans nuclis de població.

En relació al transport Jordan ha destacat la importància que el seu grup parlamentari ha donat al transport ferroviari, reclamant la recuperació dels tren Avant entre l’Aldea i Tortosa i Barcelona així com els trens d’alta velocitat, sobretot tenint en compte les converses ja iniciades en aquest aspecte entre el govern de l’Estat i el de la Generalitat.

En relació els trens, cal recordar que aquesta setmana ha sortit a licitació l’estudi del tramvia de les Terres de l’Ebre, que ha d’unir Roquetes i Tortosa amb Amposta, Alcanar i la Ràpita, fruit d’una esmena que va introduir Jordan als pressupostos. En aquest sentit, el diputat ebrenc ho ha celebrat i ha declarat “que espera que es pugui avançar en aquest sentit perquè serà un abans i un després per a territori”.

En l’eix d’habitatge, el diputat ebrenc ha subratllat la importància de la recuperació de la Llei de Barris, que permetria l’arribada de fons per recuperar habitatges i comerços a molts municipis, entre ells Tortosa.

En l’eix sanitari, les condicions principals que situa Jordan per negociar els pressupostos amb ERC és per una part, destinar com a mínim un 25% del pressupost a atenció primària, la més directa que reben els ciutadans i que està desbordada, i per altra, el destinar com a mínim mig milió d’euros per redactar el pla funcional que ha de permetre fer realitat el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre, una reivindicació que estan liderant des del seu espai polític.

De tota manera, el diputat ebrenc veu encara lluny l’acord i demana a ERC humilitat per poder-los aprovar i que es puguin tirar endavant tots aquest projectes tan importants per al territori, tenint en compte que ERC es un govern en minoria.

Jordi Jordan també ha aprofitar per parlar dels fons nuclears i apuntar a la necessitat d’arribar a un consens real i no vincular-ho als pressupostos, ja que no hi ha la certesa de la seua aprovació.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 25 de Novembre de 2022.