La coalició Movem Tortosa-PSC presenta la llista que farà possible el canvi de progrés a la ciutat de Tortosa

El número u de la candidatura Movem Tortosa-PSC, l’alcaldable, Jordi Jordan, ha donat a conèixer aquest vespre l’equip de persones que l’acompanyarà en els pròxims comicis del 28 de maig. Jordan ha remarcat que «és un equip plural i transversal, que inclou diferents perfils professionals, de diferents trajectòries polítiques i de diferents sectors socials, gent molt preparada i vinculada a la nostra ciutat». L’alcaldable ha volgut remarcar que «avui configurem l’única candidatura que garanteix i que farà possible el canvi a Tortosa, davant l’ambigüitat d’altres forces d’esquerres que a hores d’ara no sabem si apostaran pel canvi, amb nosaltres, o pel continuisme, al costat de la candidata de Junts». Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau ha destacat la bona voluntat i predisposició que han fet les dues formacions, no només per confeccionar una llista conjunta, sinó per crear un projecte de municipi integral, modern i autènticament progressista que pensa amb tothom. En aquest sentit, ha refermat que Movem Tortosa i PSC han avantposat com a prioritat la ciutat i els seus pobles fent una llista plural amb una clara vocació de govern sempre pensant amb el futur.

L’equip de la candidatura Movem Tortosa-PSC és una llista cremallera, és a dir, paritària entre homes i dones, perquè, segons Jordan, «a la nostra coalició creiem en l’equitat i en la paritat». La llista està encapçalada pel professor i actual cap de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa, Jordi Jordan; segueix com a número dos l’economista i actual regidora, Sònia Rupérez; en el número tres el professor i líder socialista Víctor Grau, en el quatre la candidata de Jesús, Marga Abelló; els següents quatre llocs estan ocupats, respectivament, pels actuals regidors a l’Ajuntament de Tortosa, Francesc Vallespí, Dolors Bel, Jaume Bel i Estefania Valdés. El pediatre Pere Generó ocupa el novè lloc; l’odontòloga Sheila Martín el desè, li segueixen l’actual regidor Àngel Piñol, Mari Pau Cid, Benjamí Tomàs i Tere Castellà. Del quinzè fins al dinovè, trobem a Juan Antonio Pérez Ramos, Carme Valls, el candidat a Els Reguers, Josep Lluís Borràs, Maite Guallar i el candidat de Bítem Ramon Baiges.

La llista incorpora en els llocs de tancament una històrica de les esquerres Victòria Campos, en el número 20, i l’exalcalde Joan Sabaté que tancarà simbòlicament la llista de progrés en el número 21.

 

LLISTA DE LA CANDIDATURA MOVEM TORTOSA-PSC. Eleccions 28 de maig de 2023

 1. Jordi Jordan. Llicenciat en Història. Màster d’Estudis Culturals Mediterranis. Cap de l’oposició a Tortosa i Diputat al Parlament de Catalunya. Professor a l’Institut Dertosa, actualment en excedència.
 2. Sónia Rúperez.Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses. Economista a Lexebre Consultors, assessora d’autònoms i pimes. Regidora a Tortosa.
 3. Víctor Grau.Graduat en Magisteri. Professor universitari. Màsters en Societats Històriques i Business Administration. Organitzador d’esdeveniments esportius.
 4. Marga Abelló. Candidata per Jesús. Estudis en Dret. Directora d’empresa del sector comerç, actualment en excedència. Col·labora a Càritas, Creu Roja i és membre de la Plataforma pel Nou Hospital. Regidora a Tortosa
 5. Francesc Vallespí.Jubilat del sector tèxtil i comerç. Vicepresident de la Lliga contra el Càncer. Regidor a Tortosa.
 6. Dolors Bel.Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Administrativa a Comissions Obreres. Regidora a Tortosa.
 7. Jaume Bel.Arquitecte, especialista en urbanisme i rehabilitació. Membre de la Junta del Col·legi d‘Arquitectes de Terres de l’Ebre. Regidor a Tortosa.
 8. Estefania Valdés. Llicenciada en Dret. Màster en formació del Professorat. Gestora Processal als Jutjats. Professora a Secundària. Regidor a Tortosa.
 9. Pere Genaró.Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Cap de Pediatria a l’Hospital Verge de la Cinta. Vicepresident del Col·legi de Metges a Tarragona.
 10. Sheila Martín. Graduada en Odontologia. Directora mèdica odontòloga d’una clínica dental. Vinculada al moviment cultural de la ciutat.
 11. Àngel Pinyol.Cicle Superior en Automoció. Director d’una empresa d’economia circular. Regidor a Tortosa.
 12. Mari Pau Cid.Graduada en Educació Social. Polítiques de gènere en el món local. Pèrit Judicial Social. Presidenta i tècnica en igualtat de gènere i diversitat sexual de la cooperativa Avantebre.
 13. Benjamí Tomàs.Graduat en Administració i Direcció d’Empreses. Tècnic en Instal·lacions Electrotècniques. Jove empresari i emprenedor. Director d’un comerç local.
 14. Teresa Castellà. Jubilada del sector de les telecomunicacions. Impulsora de la Plataforma per unes Pensions Dignes a Tortosa. Ha estat regidora de l’EMD i presidenta de l’Associació de Dones de Bítem.
 15. Toni Pérez Ramos.Llicenciat en dret. Treballador a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.
 16. Carme Valls.Treballadora a l’Hospital Verge de la Cinta. Membre de CATAC. Membre de la Plataforma pel Nou Hospital.
 17. José Luis Borràs.Candidat per Els Reguers. Llicenciat en Història. Professor de secundària.
 18. Maite Guallar.Activista en favor dels animalsMembre de la protectora ARCA.
 19. Ramon Baiges.Candidat per Bítem. Regidor a l’EMD. Tècnic i operari industrial.
 20. Victòria Campos.Jubilada i activista històrica del PSUC i del PSC i les esquerres a Tortosa.
 21. Joan Sabaté.Alcalde de Tortosa entre 1999-2007.

 

Suplents

 1. Mateu Vidiella. Professor de secundària. Candidat per Vinallop.
 2. Neus Rodríguez. Involucrada en diferents entitats socials.
 3. Alfredo Ibáñez . Jubilat. Candidat per Campredó. Membre d’UGT.
 4. Eva Ortega. Biòloga. Ha estat regidora a l’EMD de Bítem.
 5. Àlex Baiges. Estudiant. Membre de diferents entitats juvenils.
 6. Elena Mars. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració.
 7. Dora Casado. Membre de Progat. Administrativa.
 8. Manel Caballé. Enginyer. Professor de secundària a l’Institut Cristòfor Despuig.
 9. Sole Roca. Jubilada. Ha estat membre històrica de CCOO.

  Tortosa, Movem Terres de l’Ebre 25 d’abril de 2023