Movem lamenta que Tortosa acumuli un nou nyap urbanístic amb les obres de la plaça de la Catedral

Movem Tortosa vol mostrar la seua preocupació davant l’anunci que l’empresa adjudicatària de la urbanització de la plaça de davant de la Catedral ha renunciat a continuar amb les obres. Este anunci confirma que res ha canviat en la política urbanística que s’ha fet a Tortosa en els darrers anys, on la improvisació i la mala planificació i gestió acaba comportant grans retards en els terminis d’execució i sobrecostos que repercuteixen en la butxaca dels tortosins i tortosines. El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat que esta és una situació que ja s’ha viscut anteriorment amb els projectes de la nova piscina i el de la reforma del Pont de l’Estat.

Movem Tortosa ja va alertar el novembre de l’any passat dels problemes que acumulava la urbanització de la plaça de la Catedral. En el ple ordinari d’aquell mes, es va demanar que es confirmés que les obres s’havien aturat, però l’alcaldessa ho va negar. Mesos després, no només les obres segueixen aturades sinó que han anunciat amb setmanes de retard que l’empresa ha renunciat a les obres. En aquest sentit, Jordi Jordan afirma que “no pot ser que s’utilitzi com a excusa el coronavirus quan ens trobem davant d’un altre projecte fallit i amb una manca total de transparència”. De fet, Movem Tortosa ja va reclamar el passat mes de gener a través d’una instància poder accedir a les factures de l’obra. Però, com ja és habitual, s’ha denegat l’accés a esta informació.

Davant d’este nou episodi de mala planificació i gestió d’una obra pública, Movem Tortosa insta a minimitzar al màxim els sobrecostos econòmics del projecte, atès que la ciutat no es pot permetre una tercera obra farònica amb sobrecostos i retards, com  ja va passar amb la piscina i la reforma del Pont de l’Estat. El primer grup de l’oposició reclama total transparència i informació sobre totes les factures i l’estat real de l’obra, que segons els primers terminis hauria d’haver-se finalitzat a l’estiu de 2019.

Jordi Jordan també ha lamentat “el trist paper” del cap dels socialistes, Enric Roig, que ha estat qui ha anunciat la renuncia de l’empresa adjudicatària de les obres. “Després d’haver criticat durant anys els nyaps urbanístics dels governs convergents, ara ha passat a justificar-ne un de nou mentre sustenta un govern en minoria i en hores baixes només perquè li han posat un sou de 46.000 euros”, ha criticat. “Roig no està aportant res a la governança de l’Ajuntament i ara, si volgués ser mínimament coherent en tot allò que pregonava quan era a l’oposició, s’hauria de demanar a ell mateix la dimissió, tal com ell li va reclamar en diverses ocasions a la senyora Roigé pels errors de les obres del Pont de l’Estat”, ha sentenciat Jordi Jordan.

Tortosa, 28 d’abril de 2020