Movem reclama que totes les entitats esportives puguin accedir amb les mateixes condicons als 40.000 euros dels Word Sport Games

El primer grup de l’oposició reclama la creació immediata d’un reglament clar i objectiu perquè totes les entitats esportives de la ciutat puguin obtar a les subvencions creades expressament per als jocs esportius que es celebraran el 2019.

Movem Tortosa ha reclamat aquesta setmana, en la comissió de servei a les persones de l’Ajuntament, que s’elabori un reglament específic perquè la partida de 40.000 euros creada enguany de manera específica destinada per a subvencions a les entiats esportives relacionada amb els Word Sports Games sigui gestionada de manera transparent i amb garanties de plena igualtat perquè tots els clubs i esportistes hi puguin accedir amb lliure concurrència i en condicions d’igualtat.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha manifestat “l’any passat vam rebre moltes queixes de moltes entitats del món de l’esport perquè es van donar unes subvencions relacionades amb els Words Sports Games de manera discreacional a poques entitats mentre que la majoria es van quedar fora”. En aquest sentit, Jordan ha recordat que si enguany la nova partida per a les subvencions esportives relacionades amb els WSG ascendeix a 40.000 euros el que cal “és que s’elabori un reglament, on totes les entiatats puguin concorrer i presentar-se sense haver de recorrer al clientelisme i caciquisme que el regidor d’esports o l’alcaldessa volen imposar en un any preelectoral”. Així, Jordi Jordan, ha recordat que Movem Tortosa sempre ha donat suport als Words Sports Games però que “serem vigilants perquè aquests no es converteixen en la típica repartidora de diners públics amb finalitats electorals, i exigirem que es facin bé les coses, sense deixar cap entitat esportiva fora d’aquests recursos econòmics extraordinaris que s’han creat”.
De moment, en la comissió de servei a les persones de l’Ajuntament, el grup de Movem Tortosa va fer la proposta i ara s’espera que el govern municipal reaccioni i elabori aquest reglament de manera consensuda amb tota la transparència necessària i tenint en compte “que estem parlant de 40.000 euros de diners dels tortosins i tortosines que s’hauran de repartir de forma proporcional, justa, democràtica i amb total transparència”.

D’altra banda, el govern municipal també ha aprovat una partida de 30.000 euros extraordinaris per al 2018 relacionada amb la publicitat i propaganda dels Jocs, uns altres recursos que Movem Tortosa vol que s’expliqui amb quins criteris es gastaran tenint en compte la importància de l’esdeveniment i la possibilitat de repercussió que pot tenir per a la ciutat.

Puces al Parc Teodor Gonzàlez
En la mateixa comissió, Movem Tortosa, va fer arribar les queixes de molts de pares i mares del Col·legi Teresià que han alertat que en el parc municipal, prop del col·legi, s’està detectant una important presència de puces la qual cosa ha afectat amb picades a diferents xiquets i xiquetes. Des de Movem Tortosa es reclama que es posi fil a l’agulla i que es pugui solucionar de manera immediata aquesta desagradable situació.

Deixa un comentari