Movem Tortosa demana una posicionament clar al govern municipal sobre el nou contracte de gestió de la gossera municipal a un mes del seu venciment

El mes vinent finalitza el contracte de gestió de la gossera municipal i el servei de recollida d’animals de companyia que l’Ajuntament de Tortosa va adjudicar l’any 2018 a l’empresa Serproanimal SL, més coneguda com El Corralet. Aquest escenari obri les portes a un nou concurs públic per a la gestió de la gossera o bé possibilita la municipalització que reclama la formació progressista.

Cal recordar que aquesta adjudicació al Corralet es va iniciar amb un fort rebuig ciutadà, ja que l’empresa estava sent investigada per un presumpte cas de maltractament animal a Castelló. Aquesta desconfiança de la ciutadania envers l’empresa ha portat a tenir la gossera pràcticament buida durant els tres anys que ha durat el contracte, a més a més d’acumular queixes i acusacions de mala praxis en la prestació del servei.

Durant aquests tres anys el grup municipal de Movem Tortosa ha treballat per denunciar la mala gestió del servei, presentant fins i tot una moció on reclamava la rescissió del contracte a l’empresa Seproanimal per l’incompliment de les condicions contractuals i demanant que aquesta passés a mans municipals, tot i que no va ser contemplada pel govern sociovergent.

Davant tot plegat, Movem Tortosa torna a registrar una pregunta a l’Ajuntament de Tortosa per esclarir quin serà el posicionament del govern municipal un cop finalitzi el contracte vigent, si es municipalitzarà el servei o s’eternitzarà, i si aquest fos el cas, quines en seran les condicions per optar-ne a la gestió. “És molt important prendre una decisió i evitar no només un malbaratament dels recursos públics en un servei infrautilitzat, sinó també una mala praxis en un tema tant sensible com és el de l’acollida d’animals”, “demanem un compromís per evitar aquestes situacions en un futur i creiem que la millor fórmula per evitar-ho és la gestió directa per part de l’ajuntament” reitera Jordan.

Tortosa, 19 de Gener de 2021.