MOVEM TORTOSA DEMANARÀ QUE L’AJUNTAMENT S’ADHEREIXI A LA XARXA DE CIUTATS REFUGI

El portaveu Jordi Jordan recorda que Tortosa està agermanada amb la ciutat siriana de Tartous i que no tindria cap sentit que la capital de l’Ebre no col·laborés amb aquesta tragèdia humana que de la qual Occident també  n’és responsable.

Tartous.8

Movem Tortosa ha donat a conèixer una de les mocions per al proper ple municipal, en aquest cas, relacionada amb el drama humà que s’està vivint aquests dies a Europa arran de la fugida de milers de persones de la guerra de Síria.

En aquest sentit, des de Movem Tortosa, es demanarà que la ciutat manifesti el suport a la creació i l’adhesió a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi per acollir aquelles persones que travessen Europa fugint dels conflictes armats als seus països d’origen. Tot, segons Jordan “amb l’objectiu de coordinar municipis i administracions en l’acollida de les persones refugiades, així com també dotar de recursos la implementació dels programes d’integració necessaris”.

Així, la moció de Movem també demanarà la implicació de la Generalitat de Catalunya “perquè tingui un paper actiu oferint la seua col·laboració per acollir sol·licitants d’asil i persones refugiades i perquè aposti per la creació d’una taula nacional per a l’acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d’asil i acollida de persones refugiades, les diferents administracions i els Ajuntaments que vulguin col·laborar”. En un àmbit més internacional també s’insta als caps d’Estat i de govern de la Unió Europea i a les institucions de la Unió a abordar el drama humanitari dels refugiats de forma conjunta com una qüestió de primer ordre en l’agenda política i un pas fonamental per a la construcció d’una veritable Europa no només econòmica sinó també política.

D’altra banda, Jordi Jordan, ha recordat que “si moltes de les ciutats de Catalunya capdavanteres en la defensa dels drets socials ja estan fent aquests passos, Tortosa encara ho hauria de fer més perquè estem agermanats des de l’any 2006 amb una ciutat siriana, Tartous, i cal que l’agermanament amb aquest país no es quedi només amb paraules i actes folklòrics sinó també en una ajuda real davant de moments tant difícils per als siris que recorda a tants tortosins i catalans que també van haver de marxar a l’exili després de la guerra civil”. De fet, l’agermanament amb la ciutat de Tartous va nàixer amb la voluntat de desenvolupar la cooperació en els camp econòmic, social, cultural, comercial i turístic.

Deixa un comentari