NAIX MOVEM TORTOSA

NAIX MOVEM TORTOSA COM UNA PLATAFORMA PER CANVIAR TORTOSA AMB UNA NOVA MANERA DE FER POLÍTICA

10418505_694880783882156_2920731618457035452_n

Avui s’ha donat a conèixer aquest nou moviment ciutadà format  per un grup impulsor que té com objectius canviar la ciutat de Tortosa a partir de la defensa dels drets socials i d’una nova manera de fer política. Movem Tortosa ha anunciat que a la tardor farà una primera assemblea oberta a la ciutadania perquè tothom qui vulgui canviar les coses a Tortosa hi pugui participar.

Un centenar de persones han participat en l’acte d’aquesta tarda, celebrat al centre cívic de Ferreries, on s’ha donat a conèixer la nova plataforma Movem Tortosa, que té per objectiu presentar una candidatura a les properes eleccions municipals a partir de la defensa dels drets socials, d’un model de ciutat pensat amb i per a la ciutadania, i d’una política a partir del compromís ètic i de la transparència.

Els promotors d’aquest moviment són 19 persones de diferents sensibilitats, procedències i adscripcions que tenen en comú les ganes i la il·lusió d’impulsar un canvi a Tortosa. De fet, la majoria d’elles estan implicades en moviments socials, entitats i associacions de la ciutat i en diferents formacions polítiques. Entre d’altres, destaquen el treball realitzat en diferents espais com les plataformes en defensa de la sanitat i l’educació a les Terres de l’Ebre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Trens Dignes, Lliga Contra el Càncer, Amics dels Castells, Federació de Veïns, Unió Democràtica de Pensionistes, Associació del Parquinson TE, l’Assemblea Nacional Catalana, Avancem, ICV o Procés Constituent, entre d’altres.

Els integrants de Movem Tortosa són Cristina Bel, Jordi Bonilla, Pere Cabanes, Agustí Forner, Oriol Forner, Cinta Galiana, Pere Genaró, David Jarque, Jordi Jordan, Cinta Llasat, Rafel López, Elena Mars, Jesús  Monche, Francesca Pérez , Alma Sentís, Àngel Tafalla, Joan Maria Torres, Paco Vallespí i Xavi Varela.

El grup impulsor de Movem Tortosa ha explicat què volen obrir el projecte a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa tant per a l’elaboració del programa electoral com en l’elecció de la candidatura a les eleccions municipals, per això, s’ha anunciat que es celebrarà una primera assemblea general oberta a la ciutadania  durant la propera tardor. Paral·lelament, han presentat el manifest fundacional, al qual la ciutadania s’hi pot adherir fàcilment a través de la nova web www.movemtortosa.cat

Deixa un comentari