EL GRUP MUNICIPAL DE MOVEM TORTOSA-ENTESA RECLAMARÀ MÉS NETEJA I AJUDES PER CONTRACTAR ATURATS

El grup municipal de Movem Tortosa-Entesa, a través del seu portaveu a l’ajuntament, Jordi Jordan, ha presentat les mocions que es tractaran al proper ple municipal del dilluns 7 de novembre.

En aquest sentit, Jordi Jordan, feia referència a la moció per la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre com a eina important per a la gestió de la mobilitat al nostre territori.

Tot seguit, explicitava les altres dues mocions que es presentaran en referència a temes estrictament tortosins, com són l’impuls a la creació de llocs de treball i un pla integral de neteja.

En primer lloc es va presentar la moció per la creació d’una línia de subvencions a empreses i entitats locals que contractin a persones en situació d’atur. Aquest fet ja està produint-se en diferents ajuntaments de Catalunya i es considera molt important per a donar un impuls tant a l’ajut a les persones en situació d’atur, com a les empreses i entitats locals que necessitin ampliar la seva plantilla. Aquesta línia hauria d’estar regulada mitjançant un reglament que es redactés a través de les conclusions extretes a la taula de negociació en la que estiguin representats tots els grups polítics del consistori i els agents socials i econòmics per a poder arribar a un acord pel foment de l’ocupació i la reactivació de l’activitat econòmica de la ciutat.

Finalment, Jordi Jordan a donat a conèixer el contingut de la segona moció de ciutat que es presentarà. Aquesta fa referència a la implementació d’un pla integral de neteja. Un cop exhaurit l’anterior contracte de neteja i que es manté prorrogat des de 2015, caldria més enllà de realitzar el nou contracte, elaborar una estratègia que identifiqui en termes globals per què es produeix aquesta manca de neteja i com hi hem d’actuar més enllà de la recollida de brossa.

Tanmateix, aprofitant el tenir que realitzar un nou contracte de neteja, s’hauria de realitzar un estudi d’una possible remunicipalització del servei tal i com estan fent alguns ajuntaments catalans.

Deixa un comentari