Movem i PSC reclamen a Bel que demani disculpes pels insults d’avui al ple i que derogui el reglament “mordassa”

Una vegada més, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, perd els papers davant la protesta de Movem Tortosa i PSC davant  en relació a l’aprovació del reglament mordassa i titlla els regidors i regidores de l’oposició de tindre “pobresa intel·lectual”.

Aquest matí els regidors de Movem i PSC havien comparegut públicament per explicar a la ciutadania que en ple ordinari d’octubre, celebrat aquest vespre, els dos grups municipals no havien registrat cap moció com a mesura de protesta davant el fet que era l’últim ple en què encara era vigent l’antic reglament orgànic –que marca el funcionament de l’institució- que dóna llibertat d’expressió a l’hora de presentar mocions a tots els grups des de fa més de 30 anys.

Així, Movem Tortosa i PSC han volgut fer veure que avui s’acabava una etapa de llibertat a l’Ajuntament davant el nou reglament ”mordassa” aprovat per CIU i ERC que entrarà en vigència en el proper ple novembre. És per aquest motiu que els regidors de l’oposició només han manifestat amb un sí, no o abstenció els diferents punts del dia, no han presentat cap moció i, en acabar el ple, han mostrat uns fulls on es podia llegir “A Tortosa, volem plens democràtics. CiU i ERC: mordassa”. La protesta s’ha fet de manera silenciosa i sense cap tipus d’insult.

Ara bé, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en veure aquesta protesta – similars a les que ell mateix ha fet al Senat en contra de la majoria absoluta del PP- no ha sabut mantenir les formes, i encara en el ple, ha insultat novament als regidors titllant-los de “pobres intel·lectualment”. El 2012 també ho va fer i va significar la marxa de tots els regidors de l’oposició, en aquell moment també els d’ERC, liderats per Monclús.

Davant d’aquests fets, Movem i PSC demanem a l’alcalde que demani disculpes públicament atès que la màxima autoritat de la ciutat hauria de tenir una mínima educació i, sobretot, respectar als regidors i regidores que també representen milers de tortosins i tortosines.image1

En aquest sentit, també reclamem a ERC de Tortosa, i especialment al seu portaveu, senyor Monclús, que reclami públicament una disculpa a l’alcalde ja que això mateix va demanar en el seu dia, quan llavors era a l’oposició, i va ser insultat amb el mateix adjectiu per l’alcalde.

Finalment, els dos grups municipals, tornen a manifestar la necessitat que aquest ROM sigui derogat i s’inici un debat sincer i serè entre tots els grups de l’Ajuntament perquè tal i com es va fer fa més de 30 anys es pugui arribar a un acord de consens pel bé de la institució i de la ciutat.

Si no es així, en cada ple, els 2 grups de l’oposició manifesten que continuaran efectuant totes les protestes necessàries atès que l’actitud de CiU i ERC a Tortosa és intolerable des d’un punt de vista de respecte democràtic i a la pluralitat política de la ciutat de Tortosa.

Deixa un comentari