Jordi Jordan aposta per una ciutat més segura amb la recuperació del policia de barri

Jordi Jordan aposta per una ciutat més segura amb la recuperació del policia de barri

La coalició Movem Tortosa-PSC ha presentat avui les seues propostes en  matèria de seguretat. L’alcaldable Jordi Jordan ha fet la reflexió que “la seguretat és un dels principals problemes dels tortosins i les tortosines, segons les enquestes, i això es deu a la deixadesa dels governs convergents en estos 16 anys, que fa que tinguem la percepció d’inseguretat més alta dels últims anys”. Per a revertir esta ciutat i que Tortosa “siga més segura i més cívica” la coalició prioritzarà un seguit de mesures.

Entre les primeres propostes que emprendran es troba recuperar la figura del policia de barri, segons Jordan, “tindrem una policia de proximitat, preventiva i reforçada, tant a la ciutat com  als pobles”. S’instal·larà videovigilància en els punts més conflictius de la ciutat, segons Jordan, “perquè també generarà una millor percepció de seguretat”. Lligat amb este darrer punt es crearan itineraris segurs, al voltant d’indrets com puguen ser les escoles, zones verdes o parcs infantils. Així mateix, s’ubicaran en llocs estratègics lectors de matrícules, que en cas d’algun acte delictiu ajudaria a identificar als delinqüents.

Un altra de les millores que introduirà la coalició progressista per a augmentar la seguretat és l’enllumenat de places i carrers. Jordan ha recordat que el seu grup ha elaborat diversos estudis que demostren que la ciutat està molt mal il·luminada “i això és greu, perquè la il·luminació no sols serveix per a donar una imatge bonica de la ciutat, sinó que té molt a veure amb la percepció de seguretat. Nosaltres la millorarem i sobretot en una perspectiva de gènere”.

Finalment, Jordan ha anunciat la creació de la Junta local de convivència i civisme “per a fomentar el coneixement i intercanvi entre tots els ciutadans que compartim els mateixos espais públics. La junta servirà per a cohesionar i que ens coneguem entre tots, això també té a veure amb seguretat”.

Per la seua part el líder socialista, Víctor Grau, ha continuat desgranant mesures en matèria de seguretat. Grau ha anunciat la creació d’un consell de seguretat local  “per a donar representació i  participació a la ciutadania en l’anàlisi, la planificació i l’execució de formes de seguretat pública per a la nostra ciutat”.  En un altre sentit, Grau ha parlat de desplegar una mobilitat més segura i sostenible en els entorns dels centres educatius amb els camins segurs, així com es preveu instal·lar senyals informatius sobre normes de convivència i promoure el civisme als espais verds, parcs infantils i equipaments públics. Per a afavorir que la gent puga informar la policia local sobre situacions de ris, la coalició de progrés crearà diferents mitjans per a poder donar respostes “ràpides” com puga ser un compte de WhatsApp, entre altres.

Víctor Grau ha anunciat també  que s’establirà en algun poble o barri de la ciutat una prova pilot per a implantar els agents cívics nocturns, els coneguts com a serenos i, finalment, es reforçaran els punts liles per a vetllar per unes festes més segures durant tot l’any.

Tortosa, Terres de l’Ebre 15 de maig de 2023