La coalició Movem Tortosa-PSC farà un pla de xoc d’arranjament dels camins del municipi, actualment en molt estat, i un pla d’incendis forestals

La coalició Movem Tortosa-PSC farà un pla de xoc d’arranjament dels camins del municipi, actualment en molt estat, i un pla d’incendis forestals

La coalició Movem Tortosa-PSC ha centrat les propostes electorals presentades avui en la millora dels quilòmetres i quilòmetres de camins que estan en mal estat a tot el terme municipal. L’alcaldable Jordi Jordan ha explicat que el terme municipal és molt extens i té molts camins que donen servei a les persones que viuen en disseminats, però també al sector agrícola, al dels cítrics i a les diferents hortes «i ,per tant, és molt important que tinguem els camins en bon estat i actualment, això no és així i és una problemàtica que reiteradament ens han fet arribar les tortosines i tortosines».

Segons Jordan, els camins estan plens de clots, amb paviment en mal estat i en molta manca de senyalització, que fa fins i tot que no funcione correctament el servei de correus i missatgeria.

Per a acabar amb esta problemàtica la coalició ha anunciat un pla de xoc de millora de tots els camins del terme municipal a partir de tres elements com és manteniment i desbrossament de la vegetació, arranjament i pavimentació i millora de la senyalització.

 

La coalició de progrés ha enumerat alguns dels camins que necessiten una intervenció: com són Favaret, Barranc de Caputxins, Espigol, Eucaliptus, la Costa del Célio, Pla d’Abaria, Còduls, Canivell, el camí de Sant Jordi i el Barranc de la llet, que sols té pavimentats els primers 100 metres.

 

Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau ha afegit que la coalició també està compromesa amb la prevenció d’incendis i ha anunciat que, en el marc de la gestió forestal, impulsaran un pla d’incendis amb tots els agents implicats. I també, ha explicat Grau, «farem respectar les delimitacions de les franges de protecció de les zones urbanitzades i impulsarem els plans d’ordenació dels recursos forestals». Encara relacionat amb la prevenció dels incendis, Grau ha comentat que es promocionarà la formació especialitzada en els treballs forestals.

 

El joc parlamentari, preveu els pactes

 

Respecte a un tema recurrent en les eleccions sobre si els partits han de respectar o no la llista més votada, que tot just ha incorporat avui a l’agenda electoral la candidata de Junts, l’alcaldable Jordi Jordan ha volgut deixar novament molt clar que la seua coalició «busca guanyar les eleccions per aconseguir un govern progressista i, actualment, el joc parlamentari preveu que puga haver-hi pactes».

Jordan ha valorat que no es tracta de defensar o no la llista més votada, «que amb total seguretat serà la nostra -ha reblat- sinó de saber si es configurarà o no un canvi de govern encapçalat per la nostra coalició, o un govern continuista».

Jordan ha fet notar novament que els únics que juguen a l’ambigüitat sobre cap a on es decantarà el seu vot és el senyor Faura, «a hores d’ara no sabem si donarà suport a la senyora Roigé i mantindrà al govern 20 anys als convergents o bé si el donarà a la nostra llista per assolir un canvi de govern, que és el que la immensa majoria de tortosins volen».

Davant d’esta ambigüitat Jordan s’ha refermat en la idea que l’únic vot útil i que garantirà un canvi de govern progressista és el de Movem Tortosa-PSC.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 12 de maig de 2023