Jordi Jordan demana al Parlament l’aplicació d’un confinament asimètric que tingui en compte la realitat de les Terres de l’Ebre

El govern en funcions de Junts i ERC ha anunciat la tornada al confinament comarcal a partir d’aquest divendres, també per a la bombolla de convivència. Mesures decretades en vigència fins el 19 d’abril.

Davant d’aquest anunci, el diputat d’ECP Jordi Jordan ha registrat una pregunta al Parlament lamentant la decisió i demanant l’aplicació d’un confinament asimètric, a nivell de vegueria que permeti la mobilitat de la població entre les quatre comarques ebrenques.

Jordan demana que es tingui en compte la realitat de les Terres de l’Ebre, constituïda per quatre comarques que no arriben a 180.000 habitants amb una extensió de més de 3.000 km2. Segons el diputat progressista “les Terres de l’Ebre reclamen des de fa mesos que es tingui en compte la singularitat del territori, sobretot perquè la ciutat de Tortosa concentra serveis que necessiten les quatre comarques. Per això seria més adequat que el confinament decretat pel Govern, en aquest cas, fos per vegueria i no comarcal. Per quins motius el Govern no aplica un confinament asimètric tenint en compte la realitat d’aquest territori?”

D’aquesta manera, Movem Terres de l’Ebre es suma a les veus del territori que demanen el reconeixement de la seua singularitat, la densitat de població i la concentració de serveis essencials a Tortosa. Aquesta mesura permetria donar un respir als comerciants, restauradors i empreses que depenen d’aquests sector i que són els que de retruc pateixen més l’impacte negatiu de la mesura per la limitació de clients que provoca la reducció de mobilitat en un territori com l’ebrenc.

Tortosa, 8 d’Abril de 2021