Movem Tortosa demana la millora i ampliació dels carrils bici de la ciutat i l’adequació de les seues connexions

Movem defensarà en el proper ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa una moció que demana la millora i ampliació dels carrils bici de la ciutat i en l’adequació de les connexions dels esmentats carrils. La moció fa notar que en l’actualitat la trama de carrils bici de Tortosa es caracteritza per la seua discontinuïtat, amb trams no acabats o que acaben abruptament, amb molts altres trams que estan mal senyalitzats i/o que tenen mancances de manteniment.

Esta és una situació que contrasta amb les recomanacions que es fan a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, impulsada per la Generalitat de Catalunya i que, segons ha recordat Jordi Jordan, portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, «marca que els carrils bici haurien de ser espais ben delimitats, ben il·luminats, amb paviments adequats i sobretot ben connectats, sense gaires interrupcions».

En este sentit, i tot i reconèixer que s’ha avançat en els últims anys en l’ampliació dels vials dedicats a les bicicletes a la ciutat, Movem Tortosa creu que cal seguir avançant amb més decisió. «Hem de treballar per eliminar el major número possible de vehicles a motor a la ciutat, perquè a hores d’ara estem lluny de poder donar un servei amb una xarxa de carrils bici adequada i moderna», ha valorat el portaveu del principal grup de l’oposició.

És per això que la moció demana una millora dels trams de carril bici actuals amb una senyalització adequada i una pavimentació correcta. També es proposa que tots els grups municipals de l’Ajuntament consensuïn un estudi al llarg de l’any vinent per delimitar un pla de creació progressiva de nous carrils bici i de millora dels que ja existeixen. De totes maneres, la moció de Movem Tortosa ja proposa per a una primera fase que s’actue al barri de Ferreries per crear un nou carril que enllace el pont roig amb la plaça Lluís Companys, la rambla Pompeu Fabra i el nou projecte de carril bici a la rambla Catalunya.

Moció per mantenir els magatzems de Renfe

La segona moció que Movem Tortosa portarà al ple municipal fa referència al projecte d’enderroc de la nau de magatzems de l’estació de Renfe. Tal i com ja es va anunciar fa unes setmanes, amb esta moció es demana deixar sense efecte l’enderrocament de l’edificació i estudiar-ne les possibilitats de conservació i reutilització amb els grups municipals. La proposta també demana posar en valor altres elements del patrimoni ferroviari local, com la font, la grua de ferro, el dipòsit del segle XIX i les llambordes existents al moll de mercaderies.