Movem Tortosa demana al ple que s’estudie remunicipalitzar el servei de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat

Movem Tortosa va demanar aquest dilluns en el transcurs del ple municipal ordinari del mes de desembre que l’Ajuntament de Tortosa estudie la possibilitat de remunicipalitzar el servei de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat. La petició es va fer en el marc del debat d’una moció del PSC que instava, entre d’altres, a accelerar la redacció d’un nou contracte privat per a este servei.

En l’actualitat, el manteniment de les zones enjardinades a Tortosa és molt precari perquè el passat mes de maig va acabar el contracte i l’empresa adjudicatària va rebutjar acceptar-ne una pròrroga. Tal i com va explicar al ple la regidora de Movem Tortosa Marga Abelló, l’empresa va rebutjar la pròrroga amb l’argument que el contracte «és deficitari». D’acord amb els documents fets arribar a l’Ajuntament per part de l’empresa, esta hauria fet despeses addicionals per valor de prop de 14.000 euros que ja no estarien cobertes pel contracte.

Davant d’aquesta situació, Movem Tortosa va posar a sobre la taula la proposta de plantejar la remunicipalització del servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins i no la contractació d’una nova empresa privada, tal i com proposava la moció del PSC. Segons la regidora Marga Abelló, «un cop l’empresa privada obté el contracte, es fa molt difícil per part de l’Ajuntament controlar els treballs», tal i com està passant amb la neteja de la ciutat. A més a més, des de Movem Tortosa es recorda que la gestió directa del servei comportaria un estalvi per a les arques municipals, ja que si s’adjudica el servei a una empresa privada, esta prioritzarà el seu propi benefici.

Aprovada la moció per aturar l’enderroc dels magatzems de l’estació

Movem Tortosa també valora de forma molt positiva l’aprovació de les dos mocions que este grup municipal presentava al ple. En primer lloc, cal destacar l’aprovació per unanimitat de la moció per a la millora i ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat. El vot favorable de tots els grups que formen la corporació municipal demostra que cal actuar per a revertir l’estat de deixadesa de molts dels carrils bici i que cal connectar-los entre ells.

En segon lloc, Movem celebra l’aprovació amb els vots favorables dels grups municipals d’ERC i la CUP i l’abstenció de Ciutadans de la moció de Movem Tortosa per aturar l’enderroc dels magatzems de l’estació del ferrocarril. La moció busca donar resposta a la creixent sensibilitat pel que fa a la defensa del patrimoni industrial en ciutats d’arreu, inclosa la ciutat de Tortosa, on cal destacar les més de 400 signatures recollides per una iniciativa ciutadana que demana precisament la conservació dels magatzems de Renfe. El grup municipal de Movem Tortosa espera que el magatzem no s’enderroque i que l’alcaldessa de Tortosa, que en les darreres hores hauria manifestat la voluntat de buscar la fórmula per tirar endavant igualment l’enderroc, rectifique.