Movem denuncia la discriminació dels pobles de Tortosa en els pressupostos de 2016

El grup municipal de Movem Tortosa ha denunciat aquest dilluns matí en roda de premsa la discriminació que estan patint els diferents pobles del municipi: Jesús, Campredó, Bitem, Els Reguers i Vinallop.

pobles_n

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, acompanyat d’Astrid Vidiella i Lorena Buch, representants de Movem als consell del barri de Vinallop i Els Reguers, respectivament; i Ramon Pujol, regidor de Movem a l’EMD de Jesús, han denunciat una vegada més la discriminació que pateixen el pobles del municipi en relació a l’Ajuntament de Tortosa per la manca de inversions que s’estan produint als cinc pobles de la capital del Baix Ebre.

Així, Jordi Jordan, ha recordat que l’equip de Govern de CiU amb el suport d’ERC i PP ha tornat a incomplir els convenis signats entre l’Ajuntament i les diferents EMD’s. De fet, Jordan ha recordat que “els diners en inversions que es van prometre per a cada poble des del 2009 no s’han complert mai, i el 2016, una vegada més ens trobem amb el mateix incompliment i la falta de respecte cap a Jesús, Bítem i Els Reguers”. Per això, el regidor de Movem, Jordi Jordan ha reptat a l’alcalde que “reconegui l’error de signar uns convenis que mai s’han complert i afronti el problema modificant-los i adequant-los a la realitat o que pagui als pobles allò que els pertoca”.

D’altra banda, Ramon Pujol, regidor de Movem a l’EMD de Jesús i responsable de Descentralització de Pobles de Movem ha denunciat la poca execució pressupostària que s’està realitzant als cincs pobles de Tortosa, la qual cosa ha qualificat de “greu” tenint en compte que estan lluny de l’Ajuntament matriu, Tortosa, i tenen moltes necessitats. Pujol, ha posat com exemple l’EMD de Jesús, recordant que ni de lluny “se’ns atorgarà ni la meitat dels 300.000 euros que ens pertoca i així no podem fer política i dotar de serveis als nostres conciutadans”. A més a més, reitera que els convenis estan per complir-se, i que són conscients que els temps són difícils però assegura que sempre es poden trobar solucions, ja que els pobles fa molts anys que no reben la quantitat corresponen.

En finalitzar la roda de premsa, Jordi Jordan ha explicat que esta estudiant la possibilitat de tirar endavant una moció dins de l’any vinent per defensar els cinc pobles del municipi i buscar una solució econòmica que s’adeqüi als temps que estem vivint.

Deixa un comentari