Movem denuncia l’abús de l’equip de govern en la reserva de més places d’aparcament al centre

Movem vol donar veu a moltes queixes que els hi ha fet arribar desenes de tortosins arran de la reserva de 3 places més d’aparcament per part de l’Ajuntament en plenes festes de nadal, tot i que els regidors disposen de manera gratuïta del pàrquing de la plaça d’Alfons XII. A més, Movem anuncia que els seus regidors han renunciat a les targetes per poder aparcar gratis en l’esmentat pàrquing.

IMG-20151218-WA0004

A través d’aquest comunicat, Movem Tortosa, vol fer arribar a l’opinió pública la poca sensibilitat i manca de respecte per part de l’equip de govern de CiU, a l’hora de reservar tres places més d’aparcament al centre de la ciutat, en plena campanya de Nadal. Aquesta mesura l’ha après el govern municipal atès que les que ja disposen a la plaça de l’Ajuntament han quedat inutilitzades per la instal·lació de la pista de gel.

Movem Tortosa vol recordar que en plena campanya comercial de Nadal, el centre de la ciutat pateix encara més els grans problemes d’estacionament i que la plaça de l’Ajuntament perd moltes places d’aparcament ja que queda totalment tallada al trànsit arran de la instal·lació de la pista de gel. En aquest sentit, Movem creu que és poc acurat i de poca sensibilitat, reservar encara tres places més d’aparcament les 24 hores del dia, per a l’alcalde i els regidors de CiU a un carrer vora l’Ajuntament quan l’equip de govern disposa de places reservades per a tot l’any i a pocs metres del mateix indret, a l’aparcament de la plaça d’Alfons XIIè.

En aquest sentit, Movem Tortosa, assegura haver rebut moltes queixes de la ciutadania i per això ha emès aquest comunicat per conscienciar a l’alcalde i a l’equip de govern de la necessitat d’un canvi d’actitud en la classe política, i li recorda que tenint l’opció d’aparcar gratuïtament a uns metres en el pàrquing de la plaça d’Alfons XII és poc ètic i poc sensible amb el comerç del centre i sobretot amb la ciutadania en general, que té dificultats per trobar estacionament en aquest barri de la ciutat. En total, gairebé 20 places d’aparcament es perden durant aquestes festes, quan la ciutat rep milers de visitants.

Al mateix temps, des de Movem Tortosa, també es vol fer saber que els 4 regidors de la formació a l’Ajuntament, farà unes setmanes, van retornar les targetes per a poder estacionar gratuïtament a l’aparcament de la plaça Alfons XIIè com un gest de compromís ètic amb la ciutadania a l’hora de no acceptar cap privilegi per ser càrrecs electes. En aquest sentit, Movem reconeix que la despesa de les targetes és insignificant en el context d’un pressupost de 66 milions d’euros del total de l’Ajuntament, però que a nivell simbòlic han decidit fer el pas atès que la ciutadania demanda d’actuacions com aquestes per tornar a creure amb la política i els polítics.