Movem denuncia l’estat “lamentable” de molts camins rurals del terme municipal de Tortosa i reclama un pla de millora

Movem Tortosa ha denunciat este dimarts l’estat de deixadesa i abandonament en què es troben molts camins del terme municipal. La situació s’arrossega des de fa anys i en altres s’ha agreujat en els darrers temps. El terme municipal és molt extens i compta amb molts camins, entre els quals es poden trobar nombrosos exemples de situacions d’abandonament, amb l’existència de clots de grans dimensions, trams amb el paviment malmès, proliferació d’herbes, manca de senyalització o senyals malmeses i/o tanques provisionals.

Movem ha rebut nombroses queixes ciutadanes per l’estat de la xarxa secundària. Un dels casos és el del camí del Barranc de la Llet, per al qual els veïns de la zona han demanat solucions al consistori i respostes a través d’instàncies que, segons afirmen els mateixos afectats, no han estat contestades. “Ens trobem amb un Ajuntament que no dóna resposta a la ciutadania i que ha abandonat totalment el manteniment dels camins del terme amb les afectacions que això comporta a molts tortosins i tortosines, que en molts casos no poden accedir a les seues finques per un estat lamentable i gairebé tercermundista dels camins pels quals han de circular”, ha denunciat el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

També es poden citar els casos del camí del barranc de Fullola, molt malmès i amb una reparació molt provisional que farà que la via torni a estar probablement  intransitable amb les properes pluges; el barranc de les Monges, on el veïnat va haver de pagar per netejar i escampar la terra que havia quedat en el lateral del camí arran d’una actuació puntual; el camí de la Mola Porquera, ple de destrosses i amb grans quantitats de pedres al mig de la via; el camí situat al darrera de l’Ardiaca, amb un paviment totalment desfet, o el de camí de la Font de Gràcia, totalment intransitable i per al qual els veïns demanen solucions des de fa anys. Esta situació també es repeteix amb el manteniment de murs, marges o talussos.

Pla de millora de camins municipals

Davant d’esta situació, el grup municipal de Movem ha reclamat este dimarts l’elaboració d’un pla de millora d’estos camins municipals per dignificar-los i reduir les molèsties que pateixen els usuaris d’estes vies rurals. El pla hauria de fer una diagnosi de l’estat dels camins municipals i fer una planificació de les reparacions urgents i definitives que s’han de fer, prioritzant aquells camins més transitats. També s’hauria d’incloure un pla de senyalització dels camins. “Exigim al govern sòciovergent que més enllà de fer-se fotos cada setmana actuï d’una vegada per totes i presenti un pla de millora de camins, per donar resposta a una demanada clara la ciutadania: poder accedir en dignitat a les seues finques o cases”, ha resumit el portaveu del primer grup de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa.

Tortosa, 14 de juliol de 2020