Movem reclama que es restableixi en diumenges el servei de l’autobús interurbà Tortosa-Jesús-Roquetes

Els regidors i regidores de Movem Roquetes, Movem Jesús i Movem Tortosa reclamen al departament de Territori i Sostenibilitat i als Ajuntaments de Roquetes i Tortosa, així com a l’EMD de Jesús, que es reprengui en diumenges el servei de l’autobús interurbà que presta el servei entre els tres nuclis de població. La petició es fa després que ara fa tres setmanes Movem va rebre les primeres queixes ciutadanes pel fet que l’autobús de la línia 1 no circulava en diumenge. Per tal d’intentar aclarir què estava passant, Movem va consultar al govern municipal de Tortosa, que va assegurar que sí que estava funcionant el servei. Després es va fer una consulta presencial a l’estació d’autobusos de Tortosa, on la persona que havia en aquell moment fent l’atenció al públic va confirmar l’eliminació del servei en diumenges, sense precisar ni els motius ni quan es restabliria el servei. Posteriorment, també s’han fet consultes sobre esta situació l’Ajuntament de Roquetes, on inicialment es va afirmar no tenir constància de l’existència d’incidències, per finalment apuntar que el servei s’hauria eliminat per indicacions del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i per motius relacionats amb el coronavirus.

Davant les contradiccions existents en les explicacions rebudes, Movem ha fet comprovacions els dos darrers diumenges a les parades d’autobús i ha pogut comprovar que efectivament el servei no s’està prestant en diumenges i, el que és més greu, que s’ha suprimit sense que hi hagi a les parades cap cartell o comunicat on s’informi els usuaris i usuàries de la nova situació. És més, la desinformació és tan gran que membres de Movem Jesús han pogut constatar durant dos diumenges seguits com hi ha ciutadans i ciutadanes que segueixen acudint a la parada amb la intenció de fer ús del servei i que acaben marxant en veure que l’autobús no arriba.

Restablir el servei i informar la ciutadania

Tenint en compte esta situació, Movem ha fet arribar via instància a les administracions competents la petició que el servei es torni a restablir “atès que el transport públic és necessari per a determinats sectors de la població que no tenen vehicle propi o que no estan en condicions físiques de fer-ne ús i que, a més a més, en l’actual situació d’afectació del coronavirus, és necessari i recomanable facilitar els desplaçaments de la ciutadania als centres hospitalaris i d’assistència primària”. També es reclama que, mentre no es restableix el servei, s’informi “públicament als usuaris i usuàries de la desaparició del servei, atès que estos continuen anant a les parades de l’autobús i es genera confusió i hores d’espera innecessàries”.

Terres de l’Ebre, 27 de juliol de 2020