Movem proposa convertir Santa Clara en un districte de creació artística

Jordi Jordan, ha presentat les propostes en matèria de cultura, entre les quals destaquen la potenciació del barri de Santa com un districte de creació artística, o l’elaboració d’un Pla d’Acció Cultural consensuat amb el sector.

Santa_Clara_-_Tortosa

Movem Tortosa ha presentat, ahir dijous, les propostes de cultura. Per al candidat de la formació, Jordi Jordan, “la cultura és una eina per transformar la societat cap a millor, cap al progrés i cap a la llibertat”. Per això ha recordat que Movem Tortosa “té moltes propostes en aquest àmbit perquè cal dinamitzar-la amb una visió diferent del que s’ha fet fins ara”.
En primer lloc, Jordan ha manifestat que “proposem un Pla d’Acció Cultural consensuat amb el sector i pensat a 10 anys vista ja que molta gent del món de la cultura ens ha explicat que cal superar el partidisme i l’aplicació de polítiques culturals de curta volada”. D’aquesta manera, Movem Tortosa, vol analitzar les potencialitats i prioritats de cultura a la ciutat, i fer una aposta decidida, que superi els diferents governs municipals.

D’altra banda,Jordi Jordan, ha volgut desatcar una proposta innovadora en matèria cultural per a la ciutat: la potenciació del tradicional i pintoresc barri de Santa Clara en un districte dedicat a la creació artística. Així, el candidat de Movem, ha recordat que “moltes ciutat aposten per zones culturals, i Santa Clara, podria esdevenir a Tortosa un barri per als artistes aprofitant tres edificis municipals buits i infrautilitzats com l’antiga església de Sant Francesc, el convent de Sant Joan o el centre cívic del barri, a partir de la col·laboració i sinèrgia amb l’Escola d’Art, situada en aquesta zona de la ciutat.

Així, Jordi Jordan, ha expressat que “d’aquesta manera recuperaríem el barri de Santa Clara, potenciariem la cultura i la creació artística i fins i tot afavoririem l’arribada de joves artistes a la ciutat com ha fet Girona o Tarragona”.

Deixa un comentari