Movem proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Tortosa a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública

El proper ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa debatrà una moció de Movem Tortosa a través de la qual es proposa que el consistori s’adhereixi a l’Associació de Municipis (AMEP) per l’Energia Pública. Esta associació es va presentar ara fa uns mesos i té com a objectiu apostar per la municipalització de la gestió de l’energia i per, entre d’altres, maximitzar la generació d’energia per mitjà de recursos renovables locals o l’aplicació de mesures d’estalvi als diferents municipis per reduir el consum energètic. A hores d’ara, ja s’han adherit a l’AMEP una cinquantena de ciutats i pobles catalans, entre ells, la veïna ciutat d’Amposta.

La moció de Movem també proposa que s’elabori en un termini màxim de quatre mesos un informe tècnic on s’avaluï la viabilitat de constituir a Tortosa una Agència Municipal d’Energia que permeti al consistori apostar “per desenvolupar les polítiques energètiques de manera integral, eficient i coordinada, amb l’objectiu de transitar cap a la sobirania energètica de la ciutat, i desplegar totes les actuacions contemplades en la planificació energètica local”.

Tal i com s’exposa en la moció, les ciutats han d’apostar davant l’actual escenari per crear un futur energètic propi, desenvolupar paral·lelament l’eficiència energètica, la producció neta i renovable i un canvi de mentalitat col·lectiva per a fer-ho possible. “Això suposa implicar a tots els actors, l’Ajuntament i les diferents àrees de la institució que han de donar exemple, fer i divulgar les bones pràctiques, per tal de capacitar la ciutadania, a més de desenvolupar eines perquè la pròpia ciutadania desenvolupi actuacions per tal de millorar els seus hàbits, minimitzi el consum i promogui actuacions de generació renovable a la ciutat”, s’afegeix en la proposta que es porta al ple.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, afirma que “des de Movem tenim clar que cal apostar perquè l’Ajuntament de Tortosa es sumi a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública, ja que compartim l’aposta per la municipalització de la gestió de l’energia i la resta d’objectius relacionats amb la transició i l’eficiència energètica”.

Tortosa, 9 de setembre de 2020