MOVEM RECLAMA LA CONSTRUCCIÓ D’UN COLUMBARI PER A LES CENDRES DELS DIFUNTS I UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT

El grup municipal ha explicat aquest dimecres pel matí les tres mocions que presentarà el proper ple ordinari i ha aprofitat per mostrar la seua preocupació pels problemes de trànsit que s’han produït últimament al municipi.

_DSC0455

Primer que res, Jordi Jordan, portaveu de MT-E, ha volgut mostrar la seua preocupació pels fets succeïts ahir dimarts pel matí a Tortosa, on van tenir lloc dos accidents en un lapse de temps molt breu. Jordan ha dit que això és només una mostra dels problemes de trànsit que sofreix a diari el municipi i que pensen exigir mesures per millorar el control del trànsit en vies tan importants per a Tortosa com són la Plaça Corona d’Aragó i la Ronda Docs, entra d’altres. En aquest sentit, entraran una instància a l’Ajuntament proposant algunes de les mesures més sol·licitades pels ciutadans de Tortosa.

En segon lloc, Jordan ha donat a conèixer la seua proposta per a la construcció d’un columbari al cementiri municipal, satisfent una de les reclamacions creixents a nivell veïnal, i adequant-nos a les condicions que ja existeixen per tot el país. La moció demana la construcció d’aquest espai on poder depositar les cendres dels difunts durant el transcurs del proper any, tot obrint les portes a la obertura d’un espai natural on depositar aquestes restes en una hipotètica segona fase com a jardí o cementiri de cendres.

Posteriorment, el portaveu de MT-E, ha explicat la segona moció a presentar, que està centrada en la defensa d’una educació pública, reivindicant el paper dels Ajuntaments i el govern de la Generalitat, sustentada per JxS i la CUP, en aquesta lluita; tenint en compte que els consistoris municipals tenen competències en aquest ambit. També ha posat èmfasi en que cal lluitar per tal de que es mantinguin les línies de P3 afectades als municipis veïns d’Amposta i Deltebre, mantenir les ràtios per garantir una educació pública de qualitat i, finalment, ha proposat la supressió dels concerts econòmics a les escoles que encara segreguen als alumnes per sexe. Finalment, en aquesta línia, Jordan ha reclamat un pacte per la educació on es tinguin en compte tots els agents vinculats en la educació, amb l’objectiu clar de trobar solucions i aclarir prioritats per una educació pública.

Per acabar, Movem Tortosa presentarà una tercera moció on es rebutgen les últimes accions empreses per la Unió Europea en relació als refugiats, i més concretament el pacte que aquesta ha arribat amb Turquia per tal de poder extraditar-los més fàcilment. Jordan, ha dit, és vergonyós que Europa a aquestes altures gestioni d’aquestes maneres la arribada de refugiats procedents dels conflictes bèl·lics.

Deixa un comentari