Movem demana un pla integral per a la recuperació del Barri del Castell

El grup municipal de Movem Tortosa ha denunciat aquest dimecres al migdia en una roda de premsa, que ha tingut lloc amb el degradat Barri del Castell com a teló de fons, la mala gestió i abandonament d’aquesta zona de Tortosa.

_DSC1018

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha lamentat el mal estat i l’abandonament que sofreix aquesta zona del Nucli Antic de Tortosa; degut en gran part a la mala gestió del PINCAT per part de l’actual equip govern, que, després de més deu anys, encara no ha aconseguit materialitzar la rehabilitació del Barri del Castell. Tanmateix, el portaveu de MT-E, ha volgut recordar que aquest indret en concret no és un indret qualsevol de Tortosa, sinó l’epicentre del Centre Històric de Tortosa, enmig de tres monuments declarats d’interès nacional, com són el Parador, la Catedral i els Reials Col·legis.

Per a Movem Tortosa, han explicat, la recuperació del Barri del Castell és una actuació molt necessària i prioritària del PINCAT, ja que, des d’una visió estratègica de ciutat, una àrea tan descuidada en un punt neuràlgic turísticament, dóna una imatge molt negativa de tot el conjunt del municipi. No seria acceptable, han afegit, haver d’esperar deu anys més per a que passi alguna cosa amb “aquest forat de la vergonya”.

Així les coses, Jordi Jordan ha reclamat a l’equip de govern que racionalitzi a l’hora de realitzar obres faraòniques i tingui en compte les àrees més menystingudes de la ciutat: “En ple segle XXI, tindre un barri en aquestes condicions al lloc on està dóna una molt mala imatge, evidentment, per a la ciutat i sobretot de cara a tots aquells turistes que venen a visitar el nostre patrimoni”. Per tant, des de Movem demanen un pla integral per a la recuperació del Barri del Castell que es vegi reflectit al PAM i als futurs pressupostos i, per altra banda, que l’Ajuntament actuï de manera urgent per a revertir la situació totalment inacceptable en que es troba aquesta zona de Tortosa amb enderrocs i brutícia per totes bandes, i fins i tot han suggerit que, com a mínim, es tapin aquells solars que es trobin en estat més ruïnós, tal i com ja s’està fent en les excavacions al davant de la Catedral.

Deixa un comentari