MOVEM RECLAMA UNS PRESSUPOSTOS DEL SEGLE XXI

Jordi Jordan ha explicat aquest dimarts que Movem Tortosa creu que és l’hora que els pressupostos de l’Ajuntament s’aprovin amb la participació de la ciutadania tal i com han reclamat milers de tortosins en les urnes.

_DSC0053

En aquest sentit, recorda que el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat ara fa vuit mesos, està al calaix i que el Govern municipal encara no l’ha desenvolupat. El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa ha reclamat aquest matí en roda de premsa, al Govern de CIU i el seu soci d’ERC, que facin cas de l’onada de canvi que es va produir a tot el país així com a la nostra ciutat, en les passades eleccions municipals en què més de 7.000 ciutadans van votar per les opcions que duien als programes electorals diferents propostes per a impulsar pressupostos participatius. Jordan ha demanat a Bel que no obviï aquesta onada de canvi i també ha recordat a ERC que portava aquesta proposta de la mateixa forma que CUP,PSC i Movem que sumen 12 regidors i regidores a l’Ajuntament. Jordan ha afegit que “la democràcia no s’acaba amb les eleccions cada 4 anys, hem d’anar més enllà, volem una ciutadania protagonista que pugui codecidir actuacions municipals contribuint col·lectivament en el dia a dia de la ciutat”.

El grup municipal de Movem Tortosa ha recordat que hi ha molts ajuntament fora del territori però també a les Terres de l’Ebre que ja estan duent a terme aquest tipus de pressupostos participatius. Com a exemple, el portaveu, ha explicat que “Ulldecona, aquesta setmana, ha posat en marxa un procés participatiu per a que la ciutadania pugui escollir entre diferents propostes una inversió de 100.000 euros del pressupost municipal per al 2016”. També ho fan poblacions com Flix, Ascó, Deltebre, entre d’altres.

La proposta de Movem Tortosa preveu que a través de sistemes de votació tant presencials com telemàtics, els tortosins i tortosines puguin votar cada any una part del pressupost municipal per decidir i prioritzar les principals inversions a desenvolupar.

Per altra banda, Jordan, ha recordat a l’actual govern i al seu soci que ja fa 8 mesos de l’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i ha lamentat que encara no s’hagi posat en marxa cap actuació de les que es preveien en aquest Reglament, com ara la creació de Consells de Barri, Sectorials i de Ciutat, que encara no han estat constituïts. “La posada en marxa d’aquest Reglament hagués facilitat que la proposta avui presentada tirés endavant amb més agilitat i més garanties de participació”. En aquest sentit ha afegit “al segle que estem no hauria de passar que el Govern decidís unilateralment totes les actuacions sense comptar amb la ciutadania que ha expressat la seua voluntat de participar i empoderar-se de manera activa en el dia a dia de la ciutat”.

Deixa un comentari