Movem Terres de l’Ebre naix com a partit amb la intenció de ser determinant en la construcció d’un model de futur per al territori ebrenc

L’assemblea fundacional dona llum verda a un document de model territorial que posiciona el partit contra la massificació eòlica, reclama la reversió del minitransvasament i aposta per un major aprofitament de l’Ebrebiosfera.

Una cinquantena de persones de les quatre comarques ebrenques han participat este dissabte en l’assemblea fundacional de Movem Terres de l’Ebre, el partit amb el qual treballaran a partir d’ara de forma conjunta les agrupacions locals que en les passades eleccions municipals van concórrer amb la marca Movem o amb acords amb ella.

L’assemblea fundacional, que s’ha celebrat a l’hotel Corona de Tortosa, ha debatut i aprovat els estatuts del nou partit i també els òrgans de gestió i direcció. Movem Terres de l’Ebre estarà dirigit per una executiva territorial de 10 membres, paritària i amb representants de les quatre comarques ebrenques. L’executiva comptarà amb una coordinació bicèfala, que recau en Jordi Jordan, portaveu del grup municipal de Movem Tortosa a l’Ajuntament de Tortosa; i Eva Amposta, alcaldessa del Pinell de Brai.

D’altra banda, els estatuts preveuen l’existència d’una assemblea regional on hi està representada tota la militància de Movem Terres de l’Ebre i un Consell Regional on hi haurà membres de cadascuna de les agrupacions locals i tots els càrrecs electes del partit.

Valors d’esquerres, republicanisme progressista i ecologia

Jordi Jordan ha destacat la importància del fet que “per  primera vegada s’ha vist la necessitat de crear un partit propi de les Terres de l’Ebre a partir dels valors d’esquerres, del republicanisme progressista, de l’ecologia i, sobretot,  de la defensa de la regió de l’Ebre dintre de Catalunya amb l’objectiu de revertir la situació de discriminació que vivim”.

Per la seua banda, Eva Amposta ha posat en valor la “pluralitat de les persones que hem estat capaços d’agrupar-nos en un moviment polític que té en compte el territori, els diferents perfils de persones que hi podem treballar i que volem ser determinants en la construcció d’un model de futur i de present a les Terres de l’Ebre, sobretot pensant en conceptes com la qualitat de vida i la preservació dels valors ambientals i paisatgístics”.

En este sentit, l’assemblea fundacional de Movem Terres de l’Ebre ha aprovat un document amb el qual el nou partit posa per escrit el model de futur que vol lluitar per al territori ebrenc. S’aposta sobretot per defensar i donar suport a accions, polítiques públiques i projectes públics i privats que tinguen com a objectiu impulsar els valors de l’Ebrebiosfera, dotar al territori d’unes infraestructures adequades, combatre el despoblament rural, millorar la qualitat de vida de la ciutadania i avançar cap a un desenvolupament territorial respectuós amb el medi ambient i que aposte per posar en valor els recursos i la identitat de les comarques ebrenques. A més a més, el document també marca la postura de Movem Terres de l’Ebre davant conflictes i agressions que marquen la realitat i actualitat del territori ebrenc. Així, Movem Terres de l’Ebre ha aprovat reclamar la reversió progressiva del minitransvasament de l’Ebre a Tarragona, es posiciona en contra de la massificació eòlica i reclama un major desplegament de recursos per explotar les possibilitats de la marca Ebrebiosfera.

En l’assemblea d’avui, s’ha remarcat que el nou partit té un ADN completament ebrenc, però que tot i així la feina que es farà pot ser complementària a la d’altres forces polítiques a Catalunya i l’Estat, però sempre preservant l’autonomia i la personalitat pròpia de Movem Terres de l’Ebre.

Tortosa, 18 de gener de 2020