Movem Tortosa creu que no és el moment de destinar més d’un milió d’euros a la reforma de la plaça d’Espanya

Movem Tortosa creu que no és el moment de destinar 1’3 milions d’euros a la reforma de la plaça d’Espanya i els carrers de l’entorn. El principal grup de l’oposició considera que davant l’actual moment de crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19 l’Ajuntament de Tortosa hauria de prioritzar ajudar la ciutadania i les entitats socials abans que emprendre obres no urgents i que requereixen d’una important despesa. “Portem mesos immersos en una crisi sanitària que ja ha esdevingut social i per això Movem entenem que l’Ajuntament hauria de destinar tots els recursos possibles a ajudar els tortosins i tortosines”, ha valorat en roda de premsa el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

Per tot plegat Jordan ha retret al govern sociovergent de l’Ajuntament el moment triat per anunciar públicament l’inici imminent de les obres de la plaça d’Espanya. Cal recordar que la setmana passada es va debatre al ple municipal la proposta d’ajuts als sectors de la restauració i l’estètica prevista pel govern de Junts i el PSC i tots els grups de l’oposició van coincidir a l’hora de considerar que la proposta era completament insuficient. “Tot i així, la senyora Roigé i el senyor Roig van sostenir que no hi havia més diners ni més pressupost i, dos dies després, surten a anunciar que tira endavant una obra de reforma de la plaça de l’Ajuntament de mes d’1’3 milions d’euros”, lamenta el portaveu de Movem.

I és que tot i la subvenció anunciada de la Diputació de Tarragona, la quantitat que haurà de destinar-hi l’Ajuntament és encara molt elevada. Tot i això, si el govern sociovergent de Tortosa considerava que igualment volia emprendre l’obra en este moment s’haurien pogut valorar alternatives o altres vies de tirar-la endavant, com ara dividir l’obra en dos fases i realitzar-ne la segona part quan la situació global hagi millorat.

Sobre el cost d’esta reforma, Movem Tortosa també adverteix que la despesa final podria ser encara superior si es pren com a referent el que ha passat en anys anteriors amb altres grans obres a la ciutat, com la reforma del pont de l’Estat, el complex esportiu Win i la plaça de davant de la Catedral, amb les quals s’han hagut d’assumir sobrecostos importants.

Prioritats urbanístiques també equivocades

El principal grup de l’oposició també considera que, a banda de la complexa situació social i econòmica, la ciutat té altres prioritats urbanístiques molt més urgents a solucionar. En este sentit, Jordi Jordan ha recordat que a Tortosa “ja fa molt de temps que caldria emprendre una millora generalitzada de la via pública, on tenim nombroses voreres en mal estat, esvorancs i clots que requereixen de reparació”. Jordan també ha recordat que l’estat de la plaça d’Alfons XII és molt més preocupant que el de la plaça de l’Ajuntament i que la necessitat d’emprendre-hi una reforma és un clam ciutadà que s’arrossega des de fa anys. “La plaça d’Alfons XII està en un estat de deixadesa preocupant des de fa molts anys i ens arriben sovint queixes de ciutadans i ciutadanes que hi ha patit algun tipus d’incident ells o algun familiar”, denuncia el portaveu de Movem Tortosa.
Tortosa, 9 de novembre de 2020