Movem Tortosa demana la dimissió de Roigé i Roig pels incompliments reiterats de les obres i la tala indiscriminada d’arbres

Movem Tortosa denuncia davant les obres de la Plaça de la Catedral l’enèsim retard en l’execució d’obres públiques a Tortosa, l’incompliment sistemàtic dels terminis i la mala gestió de l’espai públic.

Fa només unes setmanes el govern sociovergent va anunciar la finalització de les obres per a l’estiu del 2021. Aquest és el segon incompliment dels terminis des de que van començar les obres. Recordem que primerament tenien data de finalització per a l’estiu del 2019 i després de la segona adjudicació al gener del 2021, el que fa que ens trobem ja amb un retard de dos anys respecte al termini inicial. En aquest sentit Jordan explica “a més de la mala gestió, aquests retards fan que moltes vegades parlem de sobrecostos, com ja va passar amb les obres del Pont de l’Estat, que van costar un 42% més del que s’havia pressupostat inicialment”.

La formació progressista remarca que aquesta mateixa situació es repeteix amb les obres del Balneari del Porcar situades al Call jueu. Obres adjudicades al 2018 que s’havien d’acabar en 6 mesos i que per tant, fa més de 2 anys que haurien d’estar acabades i que es troben totalment aturades. També ha fet menció a les obres del barri del Castell, adjudicades en aquest cas al desembre del 2019 per un import de 670.000€ i que també a dia d’avui estan per a finalitzar.

Movem Tortosa ha recordat que ara fa un any van portar una moció al Ple de l’ajuntament per demanar la creació d’una comissió de seguiment per a obres amb un pressupost de més de mig milió d’euros. La realitat és que després d’un any d’haver-se aprovat per part de tots els partits de l’oposició que ostenten la majoria del ple, ni s’ha creat ni s’ha convocat cap comissió extraordinària per informar de l’estat de les obres, del que passa en quant a terminis o sobrecostos. “La qual cosa entenem que és una altra vegada un menyspreu cap a l’oposició i tots els tortosins i tortosines que representem els grups de l’oposició” subratlla Jordan.

El primer grup de l’oposició ha aprofitat per parlar també de la polèmica que s’ha creat els darrers dies davant la tala indiscriminada dels arbres d’una de les principals avingudes del barri de Ferreries i mostrar el seu rebuig a l’actuació. Ha recordat la tala també polèmica de l’arbrat del que era el Parc de l’Escorxador ara fa 6 anys, on només es van deixar només dos arbres i que va ser durament criticada per Enric Roig, en aquell moment a l’oposició.

Segons Jordan “la ciutat continua governant-se com sempre, en aquest cas amb un govern de convergència amb el suport de socialistes. Davant la seva mala gestió evident per al conjunt de la ciutadania i com a primer grup de l’oposició demanem la dimissió tant de l’alcaldessa com d’Enric Roig. Específicament del Sr. Enric Roig per la falta de coherència davant el que denunciava durant tots aquests anys i el que fa ara que és responsable d’aquest govern municipal”. El portaveu de Movem Tortosa ha recordat que ”Roig va demanar al seu moment la dimissió de Roigé precisament quan era regidora d’urbanisme per no complir els terminis de les obres i avui com a regidor d’urbanisme assumeix que per exemple les obres de la Catedral tardaran dos anys més del previst. Per tant, davant aquestes incoherències i per fer tot el contrari del que havia promès, si tingués dignitat política hauria de dimitir”.

Tortosa, 10 de març de 2021