Movem Tortosa fa balanç del mandat municipal i el defineix com a continuista, fracassat i mancat de projecte

Arribant a l’equador del mandat municipal, Movem Tortosa en fa un balanç negatiu definint-lo com a “continuista i mancat de projecte de ciutat”, destacant els retards en les obres empreses a la ciutat així com els sobrecostos que les acompanyen, a més a més de “les propostes que arriben tard i malament, quan ja s’han implementat a altres ciutats”.

Segons dades de l’Idescat, Tortosa ha passat de ser la tercera ciutat més poblada de la demarcació e Tarragona a ser la cinquena, fet que per a la formació progressista evidencia la pèrdua de pes demogràfic i econòmica de la ciutat, fruit d’aquests governs continuistes.

El primer grup de l’oposició també lamenta el menyspreu mostrat pel govern municipal envers el Pla Estratègic, rebutjant la creació de l’oficina que l’ha de tirar endavant, “continuant amb aquesta fórmula de governar, cacica, arcaica i fracassada de no escoltar el ple, que és el màxim òrgan de representació dels tortosins i tortosines”.

Movem Tortosa recorda que el govern municipal ja no compta amb la majoria absoluta que els permetia rebutjar totes les propostes de l’oposició de manera sistemàtica. Està en minoria i s’absté davant les seves propostes, ja que s’aproven igualment gràcies als vots a favor de l’oposició, que ostenten la majoria al ple. No obstant aquest fet, el govern no les tira endavant, menyspreant el màxim òrgan de representació i “passant a convertir-se en junts per l’abstenció”, com irònicament els ha definit el seu portaveu, Jordi Jordan.

Jordan ha fet un repàs a totes les mocions presentades pel grup municipal de Movem Tortosa, on de les 33 presentades en aquests 2 anys de mandat, se n’han aprovat 32 de les quals el govern municipal no n’ha executat cap. Sent això un habitual en les mocions presentades per tots els grups de l’oposició. Segons Jordan “estem davant d’una anomalia i una manca de qualitat democràtica perquè és evident que no es respecta la resta de regidors i representants de la majoria de tortosins i tortosines”.

Movem Tortosa també ha recordat que les actes dels plens s’han deixat de redactar i penjar a la web de l’ajuntament, fet que evidencia encara més la falta de transparència del govern.

Davant aquesta situació, la formació progressista presentarà una moció al proper ple on reclamaran la creació d’una comissió de seguiment de totes les mocions aprovades al ple per tal que l’equip de govern sociovergent en doni detall del seu nivell de compliment, termini d’execució i assignació pressupostaria, entre altres. A més a més de demanar la redacció i publicació de totes les actes dels plens per a que puguin ser consultades per qualsevol ciutadà que així ho desitgi.

En aquest sentit Jordan explica “com a primer grup de l’oposició hem de fiscalitzar l’actual govern, que ha de recordar que tot i governar, està en minoria i per tant, ha de tenir en compte al ple municipal com a màxim òrgan de participació i representació política de totes les tortosines i tortosins”.


Tortosa, 26 de maig de 2021