Movem Tortosa i PSC faran un manteniment de tots els barris dia a dia, posant especial èmfasi en la millora de voreres, camins i il·luminació i en la supressió de les barreres arquitectòniques

La candidatura Movem Tortosa-PSC ha presentat avui tot un seguit de mesures per acabar amb un dels greus problemes que pateix la ciutat de Tortosa com és el manteniment de la via pública. L’alcaldable Jordi Jordan ha manifestat que «la nostra coalició vol fer un manteniment preventiu i no correctiu com es fa actualment, on sols s’arreglen les coses a correcuita, cada 4 anys, abans de les eleccions».

Jordan ha remarcat que el projecte de govern de la seua coalició «no vol fer obres faraòniques sinó mantenir la imatge de la via pública de manera continuada, durant tot l’any. No volem inaugurar obres i després no fer-ne el manteniment». Per tal de revertir esta situació la coalició de progrés preveu un pla de xoc de millora de la via pública. S’arreglaran les voreres, els camins i la il·luminació de tots els barris i de tot el terme. Jordan ha recordat que la seua formació va fer una auditoria de l’enllumenat al municipi on queda clar que la immensa majoria de carrers no estan ben il·luminats i no compleixen la normativa actual en este sentit.

La coalició ha fet la roda de premsa en el carrer Progrès del barri Garrofer-Santa Clara on es podia apreciar la manca de manteniment, amb herbes per tot arreu i vegetació plantada per l’ajuntament seca, entre altres.

Per la seua part el candidat socialista de la coalició Víctor Grau ha afegit que també es vol fer una aposta ferma per la supressió de barreres arquitectòniques «perquè volem treballar per a tots els sectors però sobretot per als més vulnerables», així com ha anunciat la creació d’una brigada d’intervenció ràpida, per a poder arranjar com més prompte millor els despertes a la via pública. En este sentit Grau ha explicat que el govern de progrés també instaurarà un dia a la setmana «per a xafar el carrer, per a conèixer a peu de carrer el que la ciutadania ens vulga fer arribar directament sobre les necessitats en este tema, per a poder donar una resposta real, a problemes reals».

 

Cas Efial

Respecte a l’explicació que ahir va donar l’alcaldessa en junta de portaveu sobre el cas Efial, el portaveu municipal Jordi Jordan ha valorat que «són explicacions que arriben tard, les hagués hagut de fer al dia següent de quan se li van demanar, i són insuficients. Al nostre grup no ens ha donat per escrit, com li vam demanat, tota la informació requerida. Natros l’estem esperant per a prendre les accions que creguem oportunes». Jordan però ha dixat molt clar que «si soc alcalde, el primer que farem és personar-nos com ajuntament en esta causa, perquè un jutge ha dit que al nostre ajuntament se li han defraudat presumptament més d’un milió d’euros».

 

L’únic vot útil per al canvi, el vot a Movem Tortosa-PSC

L’alcaldable de Movem Tortosa-PSC, a preguntes dels periodistes, també s’ha referit a les últimes declaracions del candidat d’ERC a Tortosa, Xavier Faura. En este sentit Jordan ha valorat que «les seues declaracions demostren el que diem des de la nostra coalició i és que votar al senyor Faura és votar a la senyora Roigé, perquè no se sap on anirà el seu vot i els darrers anys, sempre que ha tingut l’oportunitat d’afavorir un canvi, ha preferit ser la crossa de la senyora Roigé».

Jordan ha ressaltat que davant d’este fet i de les paraules que va pronunciar ahir Faura on assegura que vol governar i que ho farà amb qui faça faltar, sense descartar l’opció continuista de Junts, «l’única opció possible per qui vulga un canvi a la ciutat és la nostra candidatura de progrés Movem Tortosa-PSC».

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de maig de 2023