Movem Tortosa i PSC invertiran més de 10 milions d’euros en la rehabilitació de les muralles i fortificacions i en el parador de la Suda

Movem Tortosa i PSC invertiran més de 10 milions d’euros en la rehabilitació de les muralles i fortificacions i en el parador de la Suda

La coalició Movem Tortosa-PSC ha presentat avui el seguit de propostes referents al patrimoni de la ciutat amb què treballa. L’alcaldable Jordi Jordan ha recordat que els partits de la seua coalició sempre han defensat i posat en primer pla la recuperació de la història i del patrimoni de la ciutat com un element de desenvolupament cultural, social i turístic. Seguidament, Jordan ha desgranat les propostes recollides al programa en este sentit com és continuar reclamant la candidatura de Tortosa a Patrimoni de la humanitat per la Unesco, així com rehabilitar totes les muralles i fortificacions creant un circuit medieval i modern aprofitant diners dels fons europeus.

L’alcaldable Jordi Jordan ha afegit que el seu govern continuarà amb les millores al castell de la Suda possibles gràcies als 4,6 milions d’euros de subvenció atorgats pel govern central de coalició. Amb estos diners es recuperaran les antigues galeries subterrànies i es rehabilitaran les restes arqueològiques, el cementiri islàmic i tota la fortificació del castell de Sant Joan.

Finalment, Jordan ha anunciat que esta inversió de 4,6 milions d’euros es veurà complementada amb 5,5 milions previstos al Pla Estratègic de l’Estat per a la recuperació i modernització dels paradors 2023-2026. Estos 5,5 milions serviran per a fer una reforma parcial del parador, concretament es rehabilitaran les habitacions, els vestuaris de la piscina, els banys, la climatització i tota la fusteria exterior. «Estem parlant de 10 milions d’euros que impulsarem el proper mandat per a mantindre un actiu turístic i cultural tan important com és el castell i parador de la Suda que no ha tingut grans inversions des de la seua construcció».

Per la seua part el líder socialista, Víctor Grau, ha afegit encara dos actuacions més en l’àmbit del patrimoni, com és impulsar la recuperació del call jueu a Remolins amb la rehabilitació de cases i de façanes, la recuperació de la sinagogia i de l’antiga terrisseria. Paral·lelament ,es treballarà en la promoció del patrimoni modernista, perquè s’inclogue en rutes d’àmbit català i europeu. En un altre sentit es continuarà treballant en la divulgació d’este patrimoni ampliant els serveis de l’aula didàctica del museu.

 

Roige intoxica i no dona explicacions

Referent a les darreres declaracions de l’alcaldessa Meritxell Roigé sobre el cas Efial en junta de portaveus, l’alcaldable Jordi Jordan ha valorat que «la senyora Roigé intenta intoxicar i desviar l’atenció, prefereix atacar per a defensar-se». Jordan ha recordat que el cas Efial investiga esta empresa des de l’any 2008 fins al 2014, és a dir, del moment que es va crear l’1 de juliol del 2088, dos setmanes després que prengués possessió del càrrec l’alcalde Ferran Bel i Meritxell Roigé de regidora d’Urbanisme, per la qual cosa no té sentit fer cap referència a contractes anteriors a esta data com fa l’alcaldessa: «si vol anar a anys anteriors i a governs anteriors per a defensar-se d’una investigació que és a posteriori, està clar que intenta desviar l’atenció i intoxicar», ha reblat Jordan.

En la junta de portaveus de dilluns, ha explicat Jordan, que van tornar a demanar la informació que li van preguntar per escrit i que l’alcaldessa encara no ha respost: «ni natros ni la Cup hem rebut resposta, sols parcialment ERC, que no entenen perquè uns sí i uns no», ha manifestat Jordan.

Jordan ha reiterat la petició per escrit de les respostes a les seues preguntes així com que l’ajuntament es persone com acusació per a saber què va passar amb aquest milió d’euros presumptament en frau com diu l’auto judicial.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 1o de maig de 2023