Movem Tortosa proposa ajudes per a Pimes i autònoms per mitigar la inflació i l’augment del preu de l’energia

Movem Tortosa proposa ajudes per a Pimes i autònoms per mitigar la inflació i l’augment del preu de l’energia

Movem Tortosa ha presentat avui la propera moció que portarà al primer Ple municipal del 2023, una proposta que preveu la creació d’una línia d’ajuts específics per a Pimes i autònoms per pal·liar l’increment del cost de l’energia i per tant, mitigar els efectes de la inflació des de l’administració municipal, com ja han fet altres ajuntaments d’entre els quals destaquen el de València o Barcelona.

La formació progressista planteja aquests ajuts de manera complementària als que poden arribar d’altres administracions superiors amb la mateixa finalitat. Per poder-ne ser beneficiari cal tractar-se d’autònoms i empreses instal·lades al terme municipal de Tortosa i que puguin demostrar a través d’una declaració jurada que han augmentat el seu cost energètic i les despeses derivades de la seua activitat econòmica en més de 500 euros, a comptar des de l’inici de la guerra d’Ucraïna, moment en que es va disparar el preu de l’energia. L’objectiu és pal·liar l’increment del cost de les activitats econòmiques desenvolupades al terme municipal i ajudar les empreses més febles a sobreviure durant els moments més difícils.

Quan a la quantia d’aquestes ajudes, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, no ha volgut fixar una quantitat “per poder arribar a un consens i perquè no tenim cap tipus d’informació sobre els ingressos i les despeses de l’Ajuntament, ni cap proposta de pressupost per a l’any vinent”. De tota manera, en base al que han fet altres ajuntaments, Jordan ha explicat que aquestes ajudes s’han situat entre els 200 i els 500 euros, segons cada municipi i sempre tenint en compte que han de ser complementaries a les que han d’arribar de la Generalitat i l’Estat.

En aquest sentit, Jordan ha explicat que “aquestes mesures extraordinàries i directes poden ser comparables a les activades en els moments més durs de la pandèmia, on van sorgir ajudes per contrarestar els efectes de la covid i que tan necessàries són també en aquests moments d’inflació i incertesa per a un col·lectiu tan important per a la ciutat i alhora tan sensible a les crisis, com són les Pimes i els autònoms”.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre 12 de desembre de 2022