Movem Tortosa proposa millores per alleujar la problemàtica de l’aparcament al centre de la ciutat

Movem Tortosa proposa millores per alleujar la problemàtica de l’aparcament al centre de la ciutat

Movem Tortosa porta a debat públic una queixa molt constant per part de la ciutadania i dels comerciants, com és la manca d’aparcament a la ciutat. Tortosa ja pateix una dificultat estructural d’aparcament deguda a la seua morfologia urbana, però també a la falta de polítiques que encarin el problema, que s’ha vist agreujat durant aquests últims temps per totes les obres que s’estan fent i l’eliminació de diferents places d’aparcaments, com ara els del carrer Cervantes.

Movem Tortosa es postula a favor de la creació de zones peatonals i d’una ciutat més amable de cara a les persones, tot i que consideren que ha d’anar acompanyat d’alternatives per aparcar, tant per als tortosins que no viuen el nucli urbà com per als visitants que tenen a Tortosa com la seua ciutat de serveis.

En aquest sentit, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa ha explicat que “si per una banda es treuen aparcaments, l’Ajuntament ha de procurar crear-ne de nous per no perdre’n com està passant en aquests moments i mirar d’alleujar el problema estructural d’aparcament que tenim a Tortosa; per aquesta raó creiem necessari plantejar propostes en aquesta direcció i portar-les a debat al proper Ple municipal de juliol”.

La primera proposta presentada per Jordan és la utilització dels terrenys de Renfe com aparcament provisional un cop alliberats i fins que la zona del centre de la ciutat comenci a transformar-se urbanísticament, més tenint en compte que aviat han de començar les obres a la plaça Alfons XII, que probablement deixaran aquest aparcament inhabilitat durant una temporada. En un futur, Movem Tortosa aposta per la construcció d’un aparcament soterrat en aquests terrenys per facilitar l’aparcament a la zona centre de Tortosa.

La següent proposta plantejada pel primer partit de l’oposició té a veure amb els tres aparcaments soterrats que hi ha la ciutat: El de la plaça Alfons XII, el del carrer Montcada i el del Temple. Movem Tortosa considera que s’han de crear noves bonificacions i reduir les tarifes per fer-los més atractius, sobretot el del carrer Montcada i el Temple, que estan infrautilitzats.

Jordi Jordan, en aquest sentit, ha manifestat que “L’Ajuntament ha de fer un esforç més gran per negociar amb les concessionàries i arribar a acords com estan fent altres ciutats del territori, com Tarragona o Reus, on els aparcament soterrats tenen uns preus i unes tarifes per dia inferiors a les de Tortosa i on es pot aparcar més fàcilment a uns preus més competitius”.

Quan a la zona blava, Movem Tortosa aposta per la gratuïtat els dissabtes tarda tot l’any, no només els mesos d’estiu com fins ara, “amb l’objectiu de crear un reclam atractiu per al comerç i la restauració tal i com fan altres ciutats veïnes”.

En aquest sentit Jordi Jordan ha conclòs defensant aquestes “propostes concretes que volen donar un resposta als problemes d’aparcament que tenim al centre de la ciutat, que és històric i que s’ha agreujat per l’eliminació de places. L’Ajuntament no es pot esperar més per a actuar; ha de donar resposta al problema, incentivant molt més els aparcaments soterrats que tenim, reduint la zona blava els dissabtes a la tarda i creant aquest aparcament provisional almenys mentre durin les obres a la plaça Alfons XII i no hi hagi un projecte de rehabilitació i transformació urbana de tot el centre de la ciutat”.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre 16 de juny de 2022