Movem Tortosa facilita la modificació pressupostària per comptar amb la cessió de terrenys per al nou hospital

Movem Tortosa facilita la modificació pressupostària per comptar amb la cessió de terrenys per al nou hospital

Movem Tortosa ha valorat l’aprovació de la modificació del pressupost, celebrant la inclusió de 900.000 euros per a la compra dels terrenys per a la construcció del nou hospital als nous comptes municipals.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha volgut destacar la responsabilitat política que ha demostrat Movem Tortosa facilitant l’aprovació com a primer partit de l’oposició, tot i les traves que ha trobat en la negociació per part de l’equip de govern de la Sra. Roigé. Segons Jordan, “Roigé no ha volgut votar per separat la partida de 900.000 euros de la resta de la modificació, forçant l’oposició a votar en bloc i buscant l’abstenció o el vot en contra de Movem, en una estratègia barroera i de poca alçada de mires, que no li ha resultat”.

D’aqueta manera, tot i no incorporar cap de les 10 propostes plantejades pel primer partit de l’oposició, aquest hi ha votat favorablement per poder tirar endavant com abans millor amb la compra dels terrenys per a la construcció del nou hospital.

En aquest sentit, Movem Tortosa considera que s’han demostrat tres fets envers el debat del nou hospital. Per una banda, s’ha demostrat que l’ampliació faraònica prevista per l’anterior Conselleria de Salut d’ERC ha estat un fracàs inviable, sent només un dibuix a les portes de les eleccions. Per altra banda, la realitat és que si fos per la Sra Roigé i el Sr Faura, avui no hi ha hauria cap projecte damunt la taula per a la construcció del nou hospital. Ara només hi actuen a favor per les pressions de la societat civil i la obvietat de que només un nou hospital respondrà a les necessitats del territori. I per últim, s’evidencia que sense terrenys a la seua disposició la Generalitat no podia pressupostar cap inversió per a tirar endavant el nou hospital, com sempre ha defensat Movem Tortosa, i que finalment ha portat a destinar 900.000 euros per a la seua compra. Per tant, tot i celebrar el canvi d’actitud, queda clar qui ha apostat sempre pel nou hospital.

Jordan també ha anunciat que presentarà una proposta de resolució al Parlament de Catalunya demanant que la Conselleria de Salut acceleri els tràmits per començar ja tots els estudis pertinents per tirar endavant el nou hospital, ja que encara estem en un moment “que ens poden donar gat per llebre i no podem acceptar els terminis de que tot comenci el 2025. A finals de 2023 s’haurien d’iniciar les obres”, afirma el diputat de Movem Terres de l’Ebre.

Tortosa, Terres de l’Ebre 1 de juny de 2022