Movem Tortosa reclama una taula local de diàleg on partits i agents socials i econòmics puguen acordar les mesures per fer front a la crisi del coronavirus

Movem Tortosa ha proposat este dimecres la creació d’una taula local de diàleg on tots els grups municipals i agents socials i econòmics de la ciutat puguen participar i fer aportacions a l’hora de fer front a l’emergència provocada pel coronavirus i també plantejar projectes de reactivació econòmica. La petició s’ha fet en el ple telemàtic que ha celebrat l’Ajuntament de Tortosa este migdia i en el transcurs del qual el govern municipal ha donat compte de les mesures implantades fins ara per fer front a nivell local a la situació provocada per esta pandèmia. La proposta de Movem vol refermar la voluntat de col·laboració amb el govern municipal expressada en diverses ocasions des de l’inici de l’emergència i que, tal i com ha lamentat el portaveu del grup municipal de Movem, Jordi Jordan, ha topat fins ara amb la “unilateralitat i les poques ganes de compartir i cooperar de l’alcaldia”.

“La majoria de les decisions que s’han pres només s’han comunicat a posteriori a l’oposició i creiem que això s’ha de revertir, perquè el govern municipal segueix en minoria i perquè és moment de deixar les diferències, atès que hem de sortir entre tots i totes col·lectivament d’esta greu situació que vivim”, ha exposat el portaveu del primer grup de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa. En este sentit, ha avançat que caldrà impulsar, augmentar i millorar les mesures polítiques i socials locals per a pal·liar la situació de moltes famílies de la ciutat, on la pobresa i l’atur tornaran a créixer per culpa d’esta nova crisi. Finalment, el grup municipal de Movem Tortosa també ha volgut transmetre, primer, un missatge de suport i agraïment a tota la ciutadania per la responsabilitat amb la qual s’està actuant. També ha transmès un missatge d’optimisme perquè “amb la col·laboració de tothom serà possible sortir d’esta crisi”.

Ampliar les ajudes a la rehabilitació d’edificis

D’una altra banda, Movem Tortosa també ha reclamat que el barri de la Casota o Sant Vicenç de Ferreries i tot el centre de la ciutat de Tortosa i del barri de Remolins s’incloguen en la línia d’ajuts municipals per a la rehabilitació d’edificis als barris històrics de la ciutat. La petició s’ha fet en el marc del debat de la proposta de les noves bases de regulació de les subvencions municipals per a la millora d’elements col·lectius d’edificis del centre històric. Tot i que la proposta portada al ple pel govern municipal contempla una ampliació de les zones incloses en l’àmbit de les subvencions, Movem Tortosa considera que la mesura segueix sent insuficient, atès que es continua deixant fora de les ajudes una part del barri de Remolins, pràcticament tot el centre de la ciutat i la part antiga de Ferreries, on precisament esta setmana es va produir un esfondrament en un edifici del carrer Llarg de Sant Vicent.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa ha recordat que l’ampliació que s’ha aprovat avui Movem Tortosa l’ha defensat en els darrers anys amb dos mocions que en el seu moment el govern municipal va votar en contra. Avui s’ha votat a favor de la proposta perquè l’ampliació de les ajudes és “necessària”, tot i que és “insuficient” tal i com s’ha planificat. “La rehabilitació d’habitatges s’ha d’incrementar a Tortosa perquè tenim massa cases en mal estat i com més mesures d’ajuda implantem, millor”, ha explicat el portaveu de Movem. En este sentit, ha recalcat que els topalls i les ajudes màximes previstes en les diferents línies d’ajuts a la rehabilitació també haurien de reconsiderar-se perquè moltes famílies no hi poden optar per manca de recursos.

Tortosa, 22 d’abril de 2020