Sí a l’hospital! Sí a Tortosa!

Des de Movem Tortosa sempre hem apostat i hem dedicat tots els nostres esforços en aconseguir un nou hospital a Tortosa, per què pensem que és absolutament necessari davant l’actual edifici que s’ha quedat obsolet, sense capacitat de creixement, sense una bona accessibilitat i un bon aparcament. En definitiva, amb uns problemes estructurals que no es poden resoldre amb una ampliació, que només significaria apedaçar i aplaçar la necessària construcció d’un nou hospital.

Està clar que la demanda del nou hospital és una demanda compartida per tota la societat ebrenca sense fissures, fet demostrat amb la moció promoguda fa uns mesos pel Col·legi de Metges i avalada per la Intercol·legial de les Terres de l’Ebre, que representa més de 3000 professionals d’àmbits molt diversos i que instaven a la construcció d’aquest nou hospital a Tortosa. A més a més, la moció va rebre també el suport d’empresaris, sindicats i la Lliga contra el càncer de les Terres de l’Ebre.

Però desgraciadament aquesta unitat va quedar trencada justament a l’Ajuntament de Tortosa per la negativa de la Sra. Roigé i del Sr Faura, que van votar en contra d’aquesta moció que demanava un nou hospital a Tortosa. Una negativa incomprensible, més tenint en compte que s’estan projectant nous hospitals a altres indrets de Catalunya, demostrant que ara és el moment de lluitar pel que és just, fent un front comú com a territori i no deixant perdre l’oportunitat.

No podem permetre que a Terres de l’Ebre projecten només una ampliació, que a més s’ha demostrat que és faraònica, i que conseqüentment, significaria que ja no optem a un nou hospital com a altres llocs. No podem esdevenir un territori de segona, mereixem el mateix tracte que les altres ciutats i comarques de Catalunya i així ho hem de defensar conjuntament i a través de tots els mitjans que tinguem al nostre abast per fer sentir la nostra veu.

I és perquè estem convençuts que la construcció del nou hospital és una demanda legítima i necessària del territori, que el nostre grup hem defensat el nou hospital arreu, fins i tot posant la seua construcció com a condició indispensable per a tirar endavant l’aprovació dels pressupostos de Catalunya en l’acord de fa uns mesos; i ara, amb la moció registrada al Parlament que jo mateix vaig poder impulsar, hem aconseguit que s’aprovi la demanda d’un nou hospital a l’Ebre amb el vot afirmatiu de tots els grups polítics, exceptuant ERC que s’ha quedat sola i no ha donat suport.

Amb l’aprovació d’aquesta moció al Parlament, hem aconseguit un pas més però hem de continuar treballant. És molt important la mobilització i la unitat ciutadana. Per això celebrem la creació de la Plataforma per un Nou Hospital a Terres de l’Ebre, que s’ha convertit en altaveu de la societat ebrenca en aquest moment clau per unir esforços i alçar la veu com a territori. La seua força i mobilització serà determinant perquè el Govern compleixi la demanda del Parlament i el desig majoritari dels ebrencs i ebrenques.

I així, unint esforços i remant en la mateixa direcció hem de treballar fins aconseguir fer realitat la construcció del nou hospital. No hem de parar fins obtenir un calendari i un pressupost concret per a que tot el que hem obtingut fins ara no es quedi en paper mullat per part del Govern. En aquest sentit des de Movem Tortosa, continuarem treballant i portant aquesta demanda a debat tantes vegades com calgui fins que sigui una realitat, perquè ens juguem la nostra salut i la de les generacions futures i mereixem el mateix tracte que la resta de Catalunya.

Jordi Jordan Farnós és portaveu de Movem Tortosa i diputat al Parlament de Catalunya