Movem porta també al ple de l’Ajuntament de Tortosa el rebuig al transvasament de l’Ebre a Cantàbria

Movem Tortosa portarà al proper ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa la moció de rebuig a l’aprovació per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) d’un transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua del riu Ebre a Cantàbria i, més concretament, a la ciutat de Santander. Esta mateixa moció ja es va aprovar divendres passat, per unanimitat, al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre. “Esperem que ara també es pugui aprovar amb una ampla majoria, perquè, tal i com ja ha demanat la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), cal que les institucions ebrenques mostrem el rebuig a este nou intent de detracció d’aigua del riu”, afirma el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

En la moció, que demana traslladar el rebuig al nou transvasament al Govern de l’Estat i al de la Generalitat, a la PDE i a les entitats municipalistes de Catalunya, també demana que es convoqui la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, per informar i acordar una postura conjunta davant la nova detracció d’aigua de l’Ebre aprovada per la Junta de Govern de la CHE. Cal recordar que Movem ja va demanar el passat mes de febrer la reactivació de la Comissió per la Sostenibilitat, per tal d’implementar mesures urgents per protegir el Delta de l’Ebre, que acabava de rebre els embats del temporal Glòria.

Comissió específica de grans obres

Movem també defensarà al ple una segona moció que reclama que es constitueixi a l’Ajuntament de Tortosa una comissió específica de Grans Obres, per debatre i prendre acords sobre els projectes de més de 500.000 euros de pressupost de contracta. La proposta es fa arran de la situació creada al voltant del projecte d’urbanització de la plaça de davant de la Catedral on, com anteriorment ja havia passat amb obres de gran pressupost com la nova piscina o la reforma del Pont de l’Estat, s’estan produint modificats de projecte que estan encarint de forma substancial l’obra, a banda de produir un retard important en els terminis d’execució. En la moció que presenta Movem Tortosa s’especifica que en la Comissió específica per a Grans Obres hi han de tenir veu i vot un representant de cadascun dels grups municipals, que s’han de poder prendre decisions vinculants sobre els projectes i que ha de servir per informar detalladament sobre terminis d’execució i l’estat i modificacions dels pressupostos i les obres.

Tortosa, 29 de juny de 2020