Movem Tortosa es compromet a portar a Europa la situació dels cítrics

 

 

Jordi Jordan acompanyat de l’eurodiputat Ernest Urtasun visita l’empresa Cítrics Terres de l’Ebre per segon cop en un mes i es compromet a buscar solucions a nivell d’Europa per poder ajudar i protegir el sector agrícola de la comarca.

Aquest passat dijous el candidat a l’alcaldia per Movem Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat per l’eurodiputat Ernest Urtasun i per una delegació de Movem Tortosa amb l’economista Sònia Ruperez i els regidors i pagesos de Movem Jesús i Movem Bítem Ramon Pujol i Òscar Carles han visitat l’empresa de Campredó Cítrics Terres de l’Ebre SAT per tal de conèixer la crisi que afecta als productors de crítics de la zona i considerar les mesures que cal impulsar urgentment per fer-hi front.       

Els productors de cítrics han explicat la gravetat de la situació per l’entrada massiva de fruita provinent de Marroc, Sudàfrica i Egipte al mercat europeu així com a d’altres mercats estrangers que tradicionalment havien rebut les exportacions del sector. Com a conseqüència d’aquesta situació moltes empreses de la zona s’estan veient perillar la continuïtat de la seua activitat i en diversos casos, al País Valencià, ja han arribat al tancament.                                                                                                                                                           

Ernest Urtasun ha destacat que aquest és un tema que caldrà prioritzar des de l’inici de la propera legislatura al Parlament Europeu per tal que les institucions comunitàries emprenguin les mesures necessàries per preservar el teixit econòmic i social de les Terres de l’Ebre vinculat a la producció de cítrics. És per això que Urtasun ha anunciat que portarà el tema a les comissions corresponents per fer tot el possible perquè la Unió Europea protegeixi al màxim el sector agrícola, tant important per a les Terres de l’Ebre.

Per la seua banda, Jordi Jordan, com a candidat a l’alcaldia, ha tornat a manifestar el seu compromís per ajudar a crear el Clúster dels Cítrics a Catalunya, a l’estil del que es va fer en el cas del moble a La Sénia, davant la inacció actual de l’Ajuntament i de la Generalitat que no han fet pràcticament res des de fa uns mesos que ho van anunciar.

Tortosa, 26 d’abril de 2019