Movem Tortosa presenta una moció per demanar la construcció d’una passarel·la aprofitant la pilastra del monument franquista del riu

Els grups municipals de Movem Tortosa i Esquerra Republicana-Tortosa Sí presenten una moció conjunta al ple de l’Ajuntament de Tortosa per reclamar la construcció d’una passarel·la que comunique el barri de Ferreries amb el nucli històric aprofitant la pilastra del mig del riu una vegada la Generalitat retire el monument franquista de la Batalla de l’Ebre.
Els principals grups de l’oposició proposen que l’espai on està emplaçat el símbol franquista més gran de Catalunya sigui recuperat per la ciutadania i es converteixi en un eix vertebrador dels dos marges de riu com ho havia estat durant segles el pont de Barques i, posteriorment, el pont de la Cinta.
En l’exposició de motius, els dos grups municipals signants de la moció celebren l’anunci per part del govern de la Generalitat, després del treball dut a terme per la conselleria de Justícia i coincidint amb el 45è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco, de la retirada del polèmic monument l’estiu del 2021. Amb tot, Movem Tortosa i Esquerra Republicana lamenten que aquesta decisió no s’hagi pres fins ben entrat el segle XXI, així com la deixadesa per part del govern de l’Estat i dels alcaldes i l’alcaldessa de Tortosa que han estat al capdavant dels diferents governs democràtics de la ciutat.
La moció reconeix també la tasca feta durant els darrers anys per part de la Comissió per la Retirada de la Simbologia Franquista.
Pel que fa als acords que els grups municipals de Movem Tortosa i Esquerra Republicana-Tortosa Sí plantejaran al ple de l’Ajuntament de Tortosa del pròxim mes de desembre són:

1. Instar el Govern de la ciutat de Tortosa a treballar per promoure la construcció d’una passarel·la a la pilastra del riu un cop retirat el monument franquista a la Batalla de l’Ebre, buscant suports i finançament en altres administracions com l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya.
2. Comunicar els acords al Govern de la Generalitat, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Govern de l’Estat

Tortosa, 24 de novembre de 2020